‘iPhone veruit het best verkochte techproduct van 2017’

Rutger Otto
30 december 2017, 9:55
1 min leestijd
‘iPhone veruit het best verkochte techproduct van 2017’

Geen ander techproduct voor consumenten verkocht dit jaar beter dan de iPhone. Van Apples telefoon werden meer exemplaren verkocht dan de nummers twee tot en met vijf samen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone best verkocht in 2017

Dat zegt althans Daniel Ives, analist van GBH Insights, tegen USA Today. Naar verwachting verkoopt Apple in totaal 223 miljoen iPhones in 2017. Dat is meer dan een jaar geleden, toen het bedrijf er 211 miljoen verkocht.

De iPhone wordt opgevolgd door de toptoestellen van Samsung. De Galaxy S8 en Note 8 zouden samen 33 miljoen keer zijn verkocht. De Amazon Echo Dot, een slimme speaker van Amazon, ging 24 miljoen keer over de toonbank. Opvallend op de vierde plek staat volgens de analist de Apple Watch met 20 miljoen verkopen. De top vijf wordt afgesloten door de Nintendo Switch (15 miljoen).

6,1-inch iPhone

Beste jaar sinds 2015

Apple verkocht dit jaar drie nieuwe iPhones. De duurste daarvan is de iPhone X (vanaf 1159 euro), maar er waren ook twee updates van de vorige modellen. Dat zijn de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Hoewel de iPhone X aanvankelijk op de meeste interesse kon rekenen, werden ook veel andere modellen verkocht. Volgens de analist haalt Apple echter niet het succes van 2015, toen 230 miljoen iPhones werden verkocht in een jaar. De iPhone 5S werd in dat jaar opgevolgd door het nieuwere en grotere model: de iPhone 6.

2018 nog beter

In 2018 verwacht Ives nog een beter jaar voor Apple. “350 miljoen mensen zullen volgend jaar overstappen op een nieuwe iPhone”, denkt hij. Analist Patrick Moorhead van Moorhead Insights denkt dat Apple zijn iPhone X volgend jaar in prijs verlaagt. Dat zou meer verkopen opleveren. “Elk toestel zonder display dat doorloopt in de randen zal in prijs dalen”, denkt hij.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USA Today
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen