Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘iPhone bespioneren is bijna onmogelijk’

Rutger Otto
12 augustus 2014, 12:36
1 min leestijd
‘iPhone bespioneren is bijna onmogelijk’

Het gesloten systeem van iOS was altijd al veiliger dan Android. Een nieuw onderzoek van de Gamma Group bevestigt dat. Sterker: de iPhone blijkt bijna niet binnen te dringen.

Lees verder na de advertentie.

Spionagesoftware

De Gamma Group heeft een stuk spyware genaamd FinSpy gebruikt om regeringen toegang te geven tot de telefoons van gebruikers. The Washington Post stuitte op een gelekt document van de Gamma Group waar de uitkomsten van het onderzoek in staan.

Volgens het document, wat dateert uit april dit jaar, wordt FinSpy gebruikt ‘om rechtshandhaving en inlichtingendiensten te helpen om mobiele telefoons en tablets op afstand te monitoren’. Van mensen die de software hebben geïnstalleerd, kunnen berichten worden gelezen, telefoontjes worden bekeken, de locatie worden weergegeven en meer.

iphone bespioneren

iPhone bespioneren mogelijk na jailbreak

In het schema staan ondersteunde platformen voor FinSpy. Daar staat iOS tussen, maar dan moet het systeem wel gejailbreakt zijn. Daarmee sta je als gebruiker veranderingen in iOS toe die Apple zelf niet toestaat. Op die manier krijgen onbekende codes van buiten de App Store toegang tot je iPhone, waarmee FinSpy dus werkt.

De software wordt in verschillende landen gebruikt om binnen te dringen in computers. Een nogal privacy-gevoelige kwestie, waarmee NSA onder vuur kwam te liggen. Apple heeft echter altijd ontkend dat het toegang voor regeringen biedt in haar toestellen.

In de lijst van toestellen die FinSpy ondersteunen, staan onder meer bijna alle versies van Android. De nieuwste versies van Blackberry, Apple en Windows Phone vallen buiten schot.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu