De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple compenseert klanten die teveel voor batterijvervanging hebben betaald

Michel van 't Klaphek
23 mei 2018, 19:17
1 min leestijd
Apple compenseert klanten die teveel voor batterijvervanging hebben betaald

Mensen die hun iPhone-accu in 2017 hebben laten vervangen krijgen een tegemoetkoming van 60 euro. Wij leggen uit hoe de actie werkt en wat jij moet doen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-batterijvervanging tegemoetkoming: dit moet je weten

Apple heeft een compensatieprogramma aangekondigd. Mensen die tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 hun accu hebben laten vervangen, krijgen 60 euro retour. Zo betalen ze in totaal niet 89 euro, maar 29 euro. De tegemoetkoming geldt alleen voor iPhone 6-exemplaren en nieuwere modellen.

Klanten die in aanmerking komen krijgen tussen 23 mei en 27 juli een e-mail van Apple. Hierin staat precies beschreven hoe je het tegoed moet aanvragen.

De 60 euro wordt naar je bankrekening overgemaakt, of bijgeschreven op de creditcard. Uiteraard moet de accu vervangen zijn door een erkende Apple servicelocatie. Mensen die hun iPhone-batterijvervanging bij een ander bedrijf hebben laten uitvoeren komen niet in aanmerking.

Heb je op 1 augustus nog geen e-mail ontvangen, en kom je wel in aanmerking? Dan moet je voor 31 december 2018 contact opnemen met Apple, en de situatie voorleggen. Er kan dan om aanvullend bewijs gevraagd worden, zoals de factuur of reparatiebon.

Hoe zat het ook alweer?

Eind 2017 bleek dat de accu van een iPhone invloed heeft op de prestaties. Consumenten voelden zich benadeeld en beklaagden zich bij Apple. Het bedrijf kwam uiteindelijk met een prijsverlaging op de proppen. Klanten met een iPhone 6, of nieuwer model, betaalden niet langer 89 euro voor een reparatie, maar 29 euro.

Consumenten die hun accu al eerder lieten vervangen vielen zodoende tussen wal en schip. Met deze actie worden zij niet benadeeld, en krijgen zelfs een extra tegemoetkoming van tien euro. Meer weten over het vervangen van je iPhone-accu? Lees dan onze iPhone-accureparatie FAQ.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu