Apple repareert nu ook iPhones met niet-originele batterijen
Michel van 't Klaphek

Apple repareert vanaf nu ook iPhones met een batterij die niet door het bedrijf zelf is vervangen, maar bijvoorbeeld door een lokale reparatiewinkel. Het nieuwe reparatiebeleid geldt wereldwijd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone-batterij vervangen wordt soepeler: dit moet je weten

Heb jij je iPhone-accu weleens door een lokale reparatiewinkel laten vervangen en dit toestel later door Apple laten repareren? Dan is de kans groot dat je toestel werd geweigerd bij de Genius Bar. Apple raakt toestellen die door derden onder handen zijn genomen namelijk met geen vinger aan. Tot nu dan.

iPhone-XR-teardown

MacRumors meldt dat Apple zijn reparatieprogramma heeft aangepast in het voordeel van de consument. Voortaan worden iPhones met een batterij die niet door Apple zelf is vervangen, namelijk alsnog gerepareerd. Dat staat in een interne memo die is verspreid onder personeel van het bedrijf uit Cupertino, maar in handen is gekomen van de Amerikaanse website.

De verandering geldt volgens MacRumors wereldwijd, dus ook voor Nederland, en zou vanaf afgelopen donderdag (28 februari) zijn ingegaan. Je kunt zowel terecht bij Apples eigen winkels als bij geautoriseerde service providers, zoals Amac.

Lees ook: Je iPhone-accuduur verlengen: 4 mythes en feiten op een rij

De voorwaarden

Wanneer jouw iPhone-defect niks met de accu te maken heeft, wordt je toestel gewoon gerepareerd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je scherm gebroken is, de microfoon niet goed werkt of het moederbord kapot is.

Ook kun je er voor kiezen om jouw ‘namaak’-batterij direct door Apple te laten vervangen. Hier betaal je geen extra kosten voor, maar gewoon het normale bedrag. Voor de iPhone X en nieuwere modellen betaal je hier 69 euro voor, terwijl je voor de iPhone 8 Plus en oudere versies voor 49 euro klaar bent.

De nieuwe maatregel geldt niet voor andere onderdelen die niet door Apple zelf zijn vervangen, zoals moederborden, microfoons, Lightning-oplaadpoorten en TrueDepth-camera’s. Wanneer je deze door je lokale reparateur laat vervangen, helpt men je niet verder als je toch bij de Apple Store aanklopt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.