Samsung-topman gaat nu iPhone-accu’s verbeteren bij Apple

Florence Peeters
24 januari 2019, 12:47
2 min leestijd
Samsung-topman gaat nu iPhone-accu’s verbeteren bij Apple

Apple heeft de batterijtopman van Samsung ingelijfd. Hij is aangesteld als hoofd van de afdeling batterij-ontwikkeling. Hiermee lijkt Apple opnieuw een stap te zetten om minder afhankelijk te worden van andere fabrikanten voor onderdelen, zoals Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt toe naar eigen batterij-ontwikkeling

Het nieuwe afdelingshoofd in kwestie is Soonho Ahn, die sinds 2015 als topman fungeerde binnen Samsung SDI. Dat is Samsungs bedrijfstak die werkt aan eigen batterijtechnologie. Bloomberg ontdekte via zijn LinkedIn dat Ahn afgelopen december Samsung heeft verruild voor de grote concurrent, Apple.

Bij Samsung was Ahn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lithium-batterijen voor smartphones en nieuwe accutechnologieën. De crux zit ‘m in het feit dat Apple al langere tijd afhankelijk is van Samsung voor het leveren van batterijen voor in verschillende iPhones.

De iPhone-fabrikant schijnt ook al zelf in gesprek te zijn met mijnwerkers, om zelf kobalt aan te schaffen. Dat is een speciale metaalsoort die noodzakelijk is in de productie van batterijen. De capaciteit van iPhone-accu’s is al jaren niet bijzonder groot.

De iPhone XS Max heeft de grootste iPhone-accu ooit met een capaciteit van 3300 mAh. Dit zegt alleen weinig over de accuduur, want deze weet Apple goed op te krikken met slimme software en chips. Met een eigen batterij zou Apple echter zich nog veel meer kunnen onderscheiden van andere fabrikanten, die ook steeds vaker een smartphone met een accu rond de 4000 mAh uitbrengen.

Onafhankelijkheidsstrijd

Het is geen geheim dat Apple al langere tijd bezig is om steeds meer onderdelen zelf te produceren, en zo minder afhankelijk te zijn van externe partijen voor het fabriceren van iPhones.

Zo produceert het al langere tijd de eigen krachtige A-serie chip, maar zou het bedrijf uit Cupertino ook al langere tijd werken aan eigen microled-schermen. Ook iPhone-schermen worden tot op heden nog deels bij Samsung ingekocht.

apple milieurapport

De aanstelling van de nieuwe batterij-topman wijst erop dat Apple opnieuw een stap zet om autonomer te worden, en de productie steeds meer in eigen huis te laten gebeuren. Andere geruchten stellen namelijk ook dat Apple zelf chips voor het energiebeheer en modems aan het ontwikkelen is.

Het is niet aannemelijk dat we al iets terugzien van de nieuwe batterijdivisie in de iPhone 2019-serie. Voor deze telefoons ligt het ontwerp en de benodigde onderdelen waarschijnlijk al vast, en worden langzaamaan de verschillende producenten van onderdelen aan het werk gezet met grote orders.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen