De 3 beste autohouders voor je iPhone

Gijs Ettes
14 april 2015, 19:05
2 min leestijd
De 3 beste autohouders voor je iPhone

Houders om je iPhone veilig in de auto te gebruiken, heb je in allerlei soorten en maten. Het aanbod is groot, maar voor welk type kun je nu het best gaan?

Lees verder na de advertentie.

Hieronder hebben we enkele iPhone autohouders op een rijtje gezet die dankzij hun design en gebruiksgemak zeker het overwegen waard zijn. We hebben ons beperkt tot drie producten, aangezien de meeste houders vrijwel identiek werken en er hetzelfde uitzien.

Kenu Airframe

kenu airframe iphone autohouders

Wil je een compacte en goedkope iPhone autohouder zonder al te veel poespas, dan is de Kenu Airframe prima geschikt. Je hoeft hem niet in elkaar te zetten en hij maakt geen gebruik van een zuignap of magneet, maar van een clipje waarmee je hem gemakkelijk vastmaakt aan het ventilatierooster van je auto. Vervolgens kun je de houder verstellen om er een iPhone 6 of een ouder model in te hangen. De autohouder kan in principe overweg met elke smartphone met een maximale breedte van 74 millimeter. De iPhone 6 Plus (77,8 millimeter) is helaas te breed. Ook heeft de Kenu Airframe niet de mogelijkheid om je toestel tijdens het gebruik op te laden; daarvoor heb je een apart kabeltje nodig.

→ De Kenu Airframe is onder meer verkrijgbaar via Mobilefun voor 27,49 euro.

Mountr

mountr iphone autohouders

De autohouders van Mountr zijn niet de goedkoopste, maar bieden wel een elegante manier om je iPhone in je auto te gebruiken. De starterskit bestaat uit een iPhone-case, laadkabel en een houder die je op je autoruit plakt of eentje die in het ventilatierooster past. Het handige aan de houder is dat deze een ingebouwde oplaadmogelijkheid biedt. Met een usb-kabeltje verbind je hem met de sigarettenaansteker van je auto en vervolgens klik je de bijgeleverde batterijcase op je smartphone. De case wint niet de schoonheidsprijs, maar maakt je iPhone gelukkig nauwelijks dikker. De houder van de Mountr is magnetisch, waardoor je met één hand gemakkelijk je iPhone plaatst en weer meeneemt, zonder dat je hoeft te klooien met clipjes of schroefjes.

→ De startersets van Mountr zijn verkrijgbaar via de officiële website vanaf 69,90 euro.

AnyGrip Universal Passive Holder

anygrip iphone autohouders

De AnyGrip Universal Passive Holder is een goedkope oplossing voor het gebruiken van je iPhone of een ander type smartphone (tot een grootte van 6 inch) in de auto. Je kunt de houder op je voorruit of dashboard plaatsen met de zuignap die een stevig klevend laagje kleeft. Wel is het van belang om je ruit of dashboard van tevoren vetvrij te maken. Het voordeel van de houder is dat hij geen kringen of lijmresten in je auto achterlaat, al kunnen hoge temperaturen in de zomer ervoor zorgen dat hij van de ruit glijdt. Houd daar rekening mee bij het plaatsen van de AnyGrip. Net als de Kenu Airframe biedt de autohouder geen mogelijkheid om je toestel op te laden.

→ De autohouder van AnyGrip is onder meer verkrijgbaar via Coolblue voor 24,99 euro.

Hoe gebruik jij je iPhone in de auto? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu