‘Apple brengt iPhone met driedubbele AR-camera in 2019 uit’

Michel van 't Klaphek
29 mei 2018, 11:07
2 min leestijd
‘Apple brengt iPhone met driedubbele AR-camera in 2019 uit’

Fotografen opgelet: Apple brengt in 2019 een iPhone met maar liefst drie lenzen op de markt. Hierdoor is verbeterde zoom mogelijk, en kun je nog beter met augmented reality (AR) aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone AR-camera op komst’

Dat zegt de website Economic Daily News, een Taiwanees medium. Zij beroepen zich op een rapport van analist Jialin Liu. De marktkenner heeft van bronnen in de productieketen gehoord dat Apple zich volgend jaar nog meer wil focussen op fotografie dan we gewend zijn.

Daarom brengt men minstens één iPhone met driedubbele camera op de markt. Dankzij de lenzen is ‘3D Sensing’ mogelijk, waardoor je met augmented reality aan de slag kunt. Volgens Liu zijn twee lenzen verantwoordelijk voor het opmeten van objecten uit diverse hoeken, terwijl de derde sensor de afstand gaat bepalen.

iPhone AR-camera

Op die manier weet je telefoon dus hoe je omgeving eruitziet, en kan hij hierop inspelen. AR is een parapluterm waaronder allerlei mogelijkheden en toepassingen vallen, maar een goed voorbeeld zijn projecties.

Voorbeeld van AR

Een praktische functie van augmented reality is zodoende de mogelijkheid om meubelen te projecteren. Dit is handig tijdens het inrichten van een huis, omdat je op die manier direct ziet of de hoekbank ook daadwerkelijk past. Apple experimenteert momenteel volop met AR door middel van ARKit. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun eigen AR-apps en games maken.

ARKit 1.5

Verder geeft de analist aan dat de iPhone 2019 een verbeterde zoom heeft. De derde lens heeft namelijk een langere brandpuntafstand, waardoor 3x optische zoom mogelijk is. De huidige topmodellen, zoals de iPhone X, hebben 2x optische zoom. Alhoewel de website het al vaker bij het juiste eind heeft gehad als het op voorspelling aankomt, zit men er ook regelmatig naast. Wij raden daarom aan het bericht met een korreltje zout te nemen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen