‘iPhones zetten in 2019 grote stap voor augmented reality’

Lars Paijmans
15 februari 2018, 11:09
2 min leestijd
‘iPhones zetten in 2019 grote stap voor augmented reality’

ARKit en de iPhone X zijn slechts het begin van Apples grootste plannen voor augmented reality. In 2019 zet het bedrijf de volgende stap om de concurrentie voor te blijven.

Apple focust op iPhone AR in 2019

Terwijl we voorzichtig vooruitkijken naar de drie iPhones die dit najaar verschijnen, is Apple alweer hard bezig met de ‘2019 iPhone’. Hoewel de Face ID-techniek dit jaar ongewijzigd blijft, wordt er volgend jaar weer een grote stap gezet om deze te verbeteren.

Analisten van Barclays, die het al vaker bij het rechte eind hadden, schrijven dat Apple werkt aan een soortgelijke Face ID-camera voor op de achterkant van de iPhone. Deze gebruikt een geavanceerde versie van de Face ID-technologie, om volledige ruimtes in 3D te scannen. In plaats van een gezicht, kan op die manier een hele kamer tot in het kleinste detail worden geanalyseerd.

iPhone AR 2019

“Apple gebruikt hier een aangepaste TrueDepth-sensor voor die nu in de frontcamera van de iPhone X”, schrijft de analist. Als het bedrijf uit Cupertino dit voor elkaar krijgt, is dit groot nieuws voor augmented reality. ARKit moet het nu nog doen met de standaard cameralens van de iPhone, en zou veel meer kunnen met een dergelijke 3D-scanner. Hoewel ARKit met software-updates beter kan worden, is er uiteindelijk ook op het gebied van hardware een upgrade nodig.

‘Augmented reality is de toekomst

Dat is belangrijk voor Apple, want het bedrijf heeft de afgelopen jaren talloze keren benadrukt dat ze AR als de toekomst zien. Ceo Tim Cook noemt de techniek ‘net zo belangrijk als de smartphone’ en blijft in nagenoeg ieder gesprek met investeerders onderstrepen dat Apple zich volledig toelegt om de techniek te verbeteren.

Ondertussen probeert Google AR ook toegankelijk te maken met ARCore, een duidelijke reactie op ARKit. Als het bedrijf uit Cupertino de marktleider wil worden en blijven wat AR betreft, zou dit een logische vervolgstap zijn. En een mooie aanloop naar de AR-bril die uiteindelijk in de Apple Stores komt te liggen.

Lees het laatste nieuws over ARKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen