iPhone apps met Dropbox weer beschikbaar in App Store

Apps voor de iPhone, waarbij van de opslagdienst Dropbox gebruik wordt gemaakt zijn weer terug in de App Store van Apple. Afgelopen week besloot Apple de betreffende applicaties namelijk uit de online winkel te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Externe link

De reden waarom Apple de apps van het ontwikkelpakket Dropbox uit de online winkel heeft verwijderd, is dat er een externe link in was opgenomen. De link verwees door naar de website van Dropbox. Op deze website kun je een aanmelding doen voor extra opslagruimte. De ontwikkelaar van iPhones legt ontwikkelaars de verplichting op abonnementen op diensten via Apple aan te bieden. In dat geval wordt er namelijk aanspraak gemaakt op een deel van de opbrengsten.

Nieuwe versie van Dropbox

Dropbox heeft als reactie op de verwijdering al actie ondernomen en een nieuwe versie van het ontwikkelpakket gepresenteerd. Nu kunnen er dus niet meer via een externe weg aankopen gedaan worden. Het is niet meer mogelijk om vanuit een app, die van Dropbox gebruikmaakt een account aan te maken. Wil je dat wel, dan zul je de website van Dropbox vanuit je browser openen.

Overigens kregen eerder grote bedrijven, zoals Amazon en The Wall Street Journal al de opdracht om hun apps naar de maatstaven van Apple aan te passen. Een van de bedrijven, die dat geweigerd heeft, is The Financial Times.

Dropbox

Dropbox

8 (2 reviews)
Gratis via App Store
Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.