‘AppleCare+ nu tot een jaar na aanschaf van een iPhone te koop’

Rutger Otto
18 maart 2017, 10:09
2 min leestijd
‘AppleCare+ nu tot een jaar na aanschaf van een iPhone te koop’

Voortaan hebben klanten een jaar de tijd om AppleCare+ voor hun nieuwe iPhone te kopen. Dat moest eerst binnen 60 dagen na aanschaf van de telefoon.

Lees verder na de advertentie.

iPhone AppleCare+ na een jaar

De periode om AppleCare+ te kopen, wordt dus flink verlengd. Dat melden verschillende betrokkenen. MacRumors heeft het bevestigd gekregen van een AppleCare-adviseur. Op de website van Apple is de tekst echter nog niet aangepast. Daar staat dat je AppleCare+ samen met je nieuwe iPhone moet kopen of binnen 60 dagen na de aankoop.

Klanten kunnen voortaan AppleCare+ aanschaffen gedurende zijn standaard garantieperiode van een jaar. Om AppleCare voor de Mac en Apple TV aan te schaffen, mochten klanten dat ook al binnen een jaar doen en dus niet binnen de periode van twee maanden na aanschaf. De medewerker die MacRumors sprak, zegt dat de uitbreiding alleen voor iPhones geldt. Ook zouden Apple-telefoons die in het afgelopen jaar zijn verkocht nog in aanmerking komen voor AppleCare+.

iPhone verzekeren Applecare

Nog niet in Nederland en België

In de online tool van Apple wordt ons serienummer van de iPhone 7 Plus nog niet herkend als geschikt voor AppleCare+. Ook in andere landen blijkt dat het geval. Alleen in de Verenigde Staten lijkt de verandering vooralsnog zijn doorgevoerd. De vraag is of dat de komende tijd zo blijft, of dat de langere periode om AppleCare+ aan te vragen ook voor Nederland en België zal gelden.

Lees ook: Zo zit het met iPhone-garantie, reparaties en AppleCare+

AppleCare+

AppleCare+ is een verzekering die je voor de iPhone kunt afsluiten. Je hebt dan tot twee jaar recht op ‘deskundige ondersteuning’ en je bent gedekt tegen hardwarereparaties. Daaronder valt ook maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, elk met een eigen risico van 29 euro bij schade aan het display en 99 euro aan overige schade. Onder AppleCare+ worden naast de iPhone ook EarPods en Lightning-kabels meegerekend. Ook voor een accu die niet meer verder dan 80 procent van zijn originele inhoud oplaadt, kun je hiermee terug naar Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen