Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

5 manieren waarop een Apple Pencil op de iPhone goed van pas komt

Lars Paijmans
17 augustus 2018, 9:11
2 min leestijd
5 manieren waarop een Apple Pencil op de iPhone goed van pas komt

In een week tijd verschijnen er twee geruchten over Apple Pencil-ondersteuning op de iPhone. Maar waar kun je dit slimme pennetje straks voor gebruiken? Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Apple Pencil ondersteuning: zo kan het gaan werken

Eerder deze week schreven we er al over, en vandaag zet Economic Daily News er nog eens een streep onder: de nieuwe iPhones krijgen ondersteuning voor de Apple Pencil. Alleen het goedkopere lcd-model moet het zonder Pencil-ondersteuning doen.

Tot nu toe is de Apple Pencil alleen geschikt voor de iPad Pro en iPad 2018, maar daaruit kunnen we wel afleiden wat je er mee op de iPhone kunt doen. Zeker op het grotere scherm van de 6,5 inch-iPhone X Max, komen deze functies ongetwijfeld van pas.

1. Snel aantekeningen maken

Met een Apple Pencil kun je razendsnel een notitie maken. Sinds iOS 11 hoef je het pennetje hiervoor alleen op een vergrendelde iPad te leggen om direct te beginnen met schrijven. Hierdoor verandert je iPhone in een kladblok dat je altijd op zak hebt. Handig voor de boodschappen of als je iets echt niet moet vergeten.

iPhone Apple Pencil

2. Schetsen en tekenen in teken-apps

Omdat het puntje van de Pencil de druk en hoek meet, kun je door er mee te kantelen zowel dikke als dunne lijnen maken. Apple simuleert hiermee de manier waarop een stift werkt op papier, wat de Pencil bij uitstek geschikt maakt voor tekenaars. De App Store staat inmiddels vol met apps die jou een canvas geven voor de mooiste kunstwerken, en door in te zoomen kun je ook op het kleinere scherm van de iPhone hier de mooiste details op aanbrengen.

3. Opmerkingen op verslagen en documenten geven

Vaak kun je dingen uitleggen met woorden, maar soms is het net zo handig om ergens snel een aanvulling of opmerking bij te tekenen. Dankzij ondersteuning voor de Pencil in apps als Pages, Numbers en Microsoft Office plaats je met de Pencil opmerkingen alsof je dat op een vel papier doet.

4. Presentaties maken

Het puntje van de Pencil kun je natuurlijk ook gebruiken om het touchscreen te bedienen. Hierdoor is het een handig middel om te schakelen tussen het schrijven en tekenen en selecteren en plaatsen van afbeeldingen in een presentatie.

iPhone Apple Pencil

5. Plattegronden en architectuur-tekeningen maken

De iPad is uitgegroeid tot een favoriet van architecten, en dat zal met de Apple Pencil op de iPhone niet anders zijn. Met digitale linialen kun je kaarsrechte lijnen trekken, zodat je bijvoorbeeld een plattegrond kunt maken of de indeling van je nieuwe huis kunt bepalen.

Wanneer verschijnt de nieuwe iPhone met Apple Pencil?

Naar verwachting onthult Apple de nieuwe iPhones op 12 september. Dan zullen we ook te weten komen of het toestel inderdaad ondersteuning krijgt voor het tekenpennetje van Apple.

Lees ook: Verwachting: wanneer zijn de nieuwe iPhones in Nederland te koop?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen