‘Eerste iPhone met Apple-modem in 2021, nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’

Michel van 't Klaphek
12 december 2018, 20:29
2 min leestijd
‘Eerste iPhone met Apple-modem in 2021, nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’

De band tussen Apple en Qualcomm is al jaren niet goed en de iPhone-maker maakt zich nu klaar om zonder de chipmaker verder te gaan. Daarnaast krijgen de iPhones van volgend jaar dunnere, goedkopere schermen.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste iPhone met Apple-modem in 2019’

The Information ontdekte een vacature, die inmiddels niet meer online staat, waaruit blijkt dat Apple op zoek is naar iemand om deze taak op zich te nemen. De eerste iPhones met eigen modems moeten in 2021 van de band rollen. Apple maakt de laatste jaren steeds meer onderdelen zelf en nam in november al meerdere ontwikkelaars aan om hierbij te helpen.

Tot die tijd is Apple aangewezen op modems van Intel. Deze samenwerking is niet helemaal naar wens. Het bedrijf uit Cupertino is namelijk te afhankelijk van Intel. Wanneer de fabrikant bijvoorbeeld niet genoeg chips kan leveren raakt Apple in de problemen, en liggen iPhones en Macs niet op tijd in de winkel.

Intel heeft onder meer de draadloze modems voor de iPhone XS, XS Max en iPhone XR geleverd. Voorheen werkte Apple samen met Qualcomm, maar ook dit ging niet zonder problemen. Inmiddels zijn de bedrijven met elkaar in een juridische strijd verwikkeld.

Lees ook: Apple breekt met Qualcomm: voortaan alleen (‘tragere’) Intel-chips in iPhones

‘2019 iPhone krijgt dunner scherm’

Daarnaast is er een gerucht naar buiten gekomen dat Samsung ook volgend jaar oled-schermen gaat leveren voor de 2019 iPhones. Deze worden volgens ETNews een stuk dunner, en daarmee goedkoper. Dit gaat tegen de trend in waarbij de Apple-telefoons steeds duurder worden, vooral dankzij de groter wordende displays.

De iPhone XR is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan de iPhone XS, mede door het goedkopere lcd-scherm. Neem dit gerucht daarom met een korreltje zout. ETNews heeft het lang niet altijd bij het juiste eind qua voorspellingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen