Apple patenteert nieuw materiaal om iPhone-antennes weg te werken

21 juni 2015, 11:11
2 min leestijd
Apple patenteert nieuw materiaal om iPhone-antennes weg te werken

De iPhone 6 en 6 Plus zijn wellicht de mooiste iPhones tot nu toe, maar op de achterkant zijn de plastic onderbrekingen in het metaal een doorn in het oog. Apple patenteert een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-antenne

Overigens hebben niet alleen nieuwe iPhones hier ‘last’ van. Ook op de achterkanten van bijvoorbeeld de iPhone 5 of 5S vind je plastic strips die zorgen dat de antenne optimaal bereik heeft. Zaten de strips er niet, dan zouden radiosignalen niet door de metalen behuizing van de iPhone komen, waardoor je niets zou kunnen ontvangen of verzenden.

Een nieuw patent van Apple beschrijft echter dat het bedrijf van Tim Cook werkt aan verbetering van het design. De oplossing: een compleet nieuw, door Apple ontwikkeld materiaal dat eruit ziet als het metaal van je iPhone, maar wat transparant genoeg is om er radiosignalen doorheen te laten.

iPhone 6 camera-apps

Patent

In wat voor mogelijk gevolg dat resulteert is duidelijk: een iPhone met een volledig metalen achterkant, zonder onderbrekingen. “Veel apparaten hebben een behuizing van metaal, wat het een esthetisch plezierig en duurzaam uiterlijk geven”, schrijft Apple in het patent. “Maar apparaten hebben ook complexe functionele componenten. Mobiele telefoons en tablets hebben iPhone-antennes waardoor communicatie via radiogolven mogelijk wordt.”

Apple noemt het een uitdaging om apparaten zo te ontwerpen dat de interne componenten goed beschermd blijven door de metalen buitenkant, maar ze ook goed bereik houden. “Dit is op te lossen met niet-metalen zoals plastic en glas, maar helaas hebben deze materialen verschillende visuele kwaliteiten dan metaal, met een zichtbare onderbreking in de behuizing als gevolg.”

Meer toepassingen

Overigens hoopt Apple de nieuwe techniek ook in andere producten in te zetten. Zo kan het gebruikt worden als touchpad op de Macbook en zijn er mogelijkheden voor touchscreens. Het is niet duidelijk wanneer we dit nieuwe materiaal in onze iPhones mogen verwelkom, als het al gebeurt. Soms zien we namelijk nooit meer iets van patenten terug.

Lees meer over Apple

Bron: Patent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu