Ontwikkelaar krijgt iPhone-notificaties voor Android Wear aan de praat
Rutger Otto

Als iPhone-bezitter leek het een uitgemaakte zaak dat de keuze voor een smartwatch op een Apple Watch moest vallen. Een ontwikkelaar heeft echter een manier gevonden waarop iOS ook een beetje met Android Wear werkt.

iPhone Android Wear

In april vangt de ‘strijd der smartwatches’ echt aan, wanneer Apple zijn eerste wearable op de markt brengt. Als iOS-gebruiker ben je waarschijnlijk aangewezen op een Apple Watch, omdat Google nog geen functionaliteiten van Android Wear heeft opengesteld voor Apples besturingssysteem. In het verleden heeft Google overigens wel gehint op iOS-ondersteuning, maar daar is nog geen sprake van.


Dus als je wil dat je iPhone werkt met een smartwatch, dan moet je voor een Apple Watch of Pebble gaan. Een ontwikkelaar heeft echter een manier gevonden waarop Apple Watch wel met Android Wear te gebruiken is. Mohammad Abu-Garbeyyeh heeft een video geplaatst waarop te zien is dat zijn iPhone 6 een notificatie naar de op Android Wear-draaiende Moto 360 smartwatch stuurt.

Pushnotificaties doorsturen

iphone android wearVolgens het onderschrift bij de video werkt deze manier van notificaties sturen op dezelfde manier als dat het bij Pebble werkt. Het maakt gebruik van ANCS (Apple Notification Center Service) die sinds iOS 7 is ingebouwd in het mobiele besturingssysteem. Hiermee kan de iPhone verbinding maken met andere apparaten over bluetooth en op die manier pushberichten doorsturen.

Om het werkend te krijgen, gebruikte Abu-Garbayyeh een kleine app die hij op zijn iPhone 6 installeerde. De ontwikkelaar maakte de app als ‘proof of concept’ om aan te tonen dat Android Wear met iOS kan communiceren, maar wellicht brengt hij de app in de toekomst uit voor gebruikers. Veel kun je er echter niet mee: alleen notificaties doorsturen is mogelijk. Als je andere functies van het Android Wear-apparaatje wil gebruiken, zul je een Android-telefoon moeten koppelen.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.