Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhones gaan locaties delen met alarmdiensten in Nederland dankzij AML

Lars Paijmans
25 januari 2018, 14:48
1 min leestijd
iPhones gaan locaties delen met alarmdiensten in Nederland dankzij AML

Vanaf dit jaar wordt het in Nederland mogelijk om je locatie mee te sturen als je naar het alarmnummer belt. Apple gaat deze zogenaamde AML-techniek ook ondersteunen vanaf iOS 11.3.

Lees verder na de advertentie.

iPhone AML komt naar Nederland

Met de komst van AML (Advanced Mobile Location) wordt het vanaf dit jaar makkelijker voor hulpdiensten om zo snel mogelijk op de juiste locatie te komen. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid schrijft vandaag dat er hard wordt gewerkt om AML naar Nederland te brengen.

AML iPhone

Het werkt als volgt: zodra jij AML geactiveerd hebt en contact opneemt met het alarmnummer, wordt automatisch jouw locatie verzonden. Hierdoor hoeft de beller niet meer zelf zijn locatie op te zoeken of te communiceren, wat in noodgevallen kostbare minuten kan schelen. Dankzij AML kan de locatie van de beller tijdens het gesprek al worden vastgesteld, zodat de hulpdiensten sneller kunnen uitrukken.

In België werkt de techniek al, maar voorlopig alleen op Android-toestellen. Apple voert de techniek door in iOS 11.3, na herhaaldelijke verzoeken van Europese hulpinstanties. Vanaf de update (die in de lente van 2018 verschijnt) kun je deze functie in de Instellingen-app aan- of uitzetten.

Dit jaar beschikbaar, samen met 112-app

AML komt dit jaar beschikbaar in Nederland. Daarnaast wordt aan een speciale 112-app gewerkt. Deze gaat nog een stapje verder dan AML en maakt het mogelijk om meer informatie mee te sturen in geval van nood. Ook deze app moet voor het einde van het jaar in de App Store staan.

Apple introduceerde onlangs een nieuwe SOS-functie voor de iPhone en Apple Watch. Deze maakt het makkelijker om razendsnel een noodnummer te bellen. In onderstaande tip leggen we uit hoe dit werkt.

Lees ook: Zo verstuur je een SOS-noodmelding met je iPhone en stel je noodcontacten in

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu