Concept: het adresboek van de iPhone, maar dan stukken moderner

Rutger Otto
14 januari 2015, 13:50
2 min leestijd
Concept: het adresboek van de iPhone, maar dan stukken moderner

Wie gebruikt het iPhone adresboek eigenlijk nog? De meeste mensen leggen contact met anderen via apps, zoals Facebook, WhatsApp of SnapChat. Dit concept toont wat Apple kan doen om Contacten weer aantrekkelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw iPhone adresboek

De Contacten-app van de iPhone ziet er wat ouderwets uit, met een wit scherm en de namen van je contacten op alfabet. Tik je op een naam, dan kun je ze bellen of een bericht sturen. Dat kan toch heel anders, dacht designer Frank Costa. Hij maakte daarom een concept van een nieuw iPhone adresboek dat beter bij iOS 8 en 2015 past.

Zijn idee: de ‘Invisible Adress Book’. Costa schiet het idee van een adresboek niet helemaal af, omdat ‘het handig is om informatie te hebben van mensen met wie je vaak contact hebt’. Zijn oplossing is echter om dit soort contactinformatie in de cloud te bewaren en deze te koppelen aan bijvoorbeeld Apple ID, zodat je het gemakkelijk integreert aan een iPhone.

iphone adresboek

Hoe het werkt

Om in het concept toegang te krijgen tot je contacten, dien je het scherm omlaag te vegen, zodat de zoekbalk van iOS in beeld komt. Daarna veeg je naar rechts en zie je al je contacten. In cirkels, een beetje in de stijl van Facebook. Als je vervolgens op een contact tikt, krijg je informatie over diegene en een overzicht van manieren waarop je het laatste contact hebt gehad via app-iconen. Je ziet dan meteen of diegene je nog berichten heeft gestuurd, dankzij notificatierondjes bij de betreffende app.

Costa schrijft in zijn post op Medium, waar hij zijn concept uitlegt, dat hij niet probeert om iOS 8 opnieuw te designen. “Apples product en design-teams zijn heel getalenteerd en hebben wellicht al eens aan deze aanpak gedacht. Dit is puur een persoonlijk design van een Apple fanboy die houdt van zijn iPhone 6 Plus.”

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu