Wachttijden goedkope iPhone-accureparaties nemen fors toe

Lars Paijmans
28 februari 2018, 11:25
2 min leestijd

Er zijn zoveel mensen die goedkoop hun iPhone-accu laten vervangen, dat Apple nauwelijks aan de vraag kan voldoen. De wachttijden nemen hierdoor steeds verder toe.

Lees verder na de advertentie.

iPhone accureparatie wachttijd neemt toe

Barclays-analist Mark Moskwitz deed onderzoek naar de wachttijden van iPhone-accureparaties en ontdekte dat deze de afgelopen tijd enorm gestegen is. Kon je eerst nog in de Apple Store wachten terwijl er een nieuwe accu in je iPhone werd geplaatst, dan moet je nu vaak tussen de 2 en 4,5 weken wachten.

Ondertussen neemt het aantal klachten online toe. Zo moet je voor een iPhone 6 Plus-accu soms maanden wachten, en zijn de accu’s van de iPhone 7 weer wel goed op voorraad.

iPhone accureparatie wachttijd

Daarnaast zorgt de populariteit van de accuvervanging voor andere problemen. In gebieden waar relatief weinig Apple Stores zijn (zoals Nederland) wordt de agenda van de Genius Bar continu gevuld door mensen die de accu willen vervangen. Hierdoor kunnen klanten met andere problemen en Apple-producten vaak niet snel terecht bij de klantenservice.

Aan de hand van het onderzoek stelt Barclays dat de vraag naar nieuwe accu’s nog steeds erg hoog is. Steeds meer iPhone-eigenaren zijn op de hoogte van de goedkope manier om je accu te vervangen en besluiten hier hun voordeel mee te doen. Hierdoor kun je de levensduur van een iPhone voor relatief weinig geld verlengen, wat er volgens analisten voor kan zorgen dat er dit najaar minder iPhones verkocht gaan worden.

Goedkoop een nieuwe iPhone-accu

Sinds het begin van 2018 is Apple een accureparatieprogramma gestart. Voor 29 euro kun je de accu vanaf de iPhone 6 laten vervangen door Apple. Daarnaast komt binnenkort iOS 11.3 uit, een update die duidelijk de gezondheid van je accu laat zien. Apple reageert hiermee op klachten van gebruikers die stellen dat Apple iPhones kunstmatig vertraagt.

Wil je meer weten over het accuprogramma van Apple? Check dan onze uitgebreide faq die vraag en antwoord geeft op alles rondom dit bijzondere programma van Apple.

Lees ook: Tip: Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen