De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple moet naast iPhone 6S ook andere iPhones met accuproblemen gaan vervangen’

Lars Paijmans
2 december 2016, 13:51
2 min leestijd
‘Apple moet naast iPhone 6S ook andere iPhones met accuproblemen gaan vervangen’

Apple vervangt de accu’s van specifieke iPhone 6S-modellen sinds kort gratis, maar dat is lang niet genoeg. Een Chinese consumentenorganisatie zegt dat het iPhone accuprobleem veel groter is dan alleen de iPhone 6S. “Ook de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus zouden vervangen moeten worden.”

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone accuprobleem veel groter dan alleen 6S’

Het bericht is afkomstig van The China Consumers Association, een overheidsinstantie die opkomt voor de belangen van consumenten. In een verklaring stellen ze dat Apple meer maatregelen moet nemen om dit probleem o p te lossen. Zo niet, dan voldoet Apple niet aan de basiswaarden voor consumenten.

iPhone accuprobleem

Dit is de tweede keer deze maand dat de Chinese consumentenorganisatie Apple op de vingers tikt. Vooralsnog is het de vraag waar dit probleem ineens vandaan komt. Volgens Apple zou slechts een klein deel van de iPhone 6S-gebruikers hierdoor getroffen worden, maar eigenaren van andere iPhones doen anders vermoeden.

Onder ons artikel over de snel leeglopende accu’s kregen wij alleen al meer dan veertig reacties van mensen die hier ook last van hadden. Door het accuprobleem kan het percentage ineens van 30% naar nul dalen in een kwestie van seconden. Tot overmaat van ramp lijkt het vervangen van de accu niet de oplossing te zijn die Apple beweert. Verschillende iPhone-eigenaren met een gerepareerde 6S zouden namelijk nog steeds met het accuprobleem te maken hebben.

De Chinese waakhond roept Apple op om allereerst een betere verklaring voor het probleem te geven. Een kleine quote die enkel de iPhone 6S noemt is te weinig en zou geen recht doen aan het formaat van het probleem. Daarnaast zou er een soortgelijk reparatieprogramma moeten worden opgesteld voor andere iPhones die te maken krijgen met dit probleem. Apple heeft nog niet gereageerd op deze nieuwe aanklacht, zodra ze dit doen zullen we dit artikel bijwerken met nieuwe informatie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Quartz
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen