‘Zo krijgt de iPhone een langere accuduur’

Michel van 't Klaphek
25 augustus 2018, 10:28
2 min leestijd
‘Zo krijgt de iPhone een langere accuduur’

In de toekomst gaat je iPhone een stuk langer mee. Dankzij een nieuwe schermtechnologie wordt een hoop energie bespaard, waardoor je langer van je toestel kunt genieten. Helaas moet je nog wel even geduld hebben.

‘iPhone accuduur verlengen dankzij ltpo’

Dat blijkt uit een verslag van onderzoeksbureau IHS Markit. Naast iPhones wil Apple de nieuwe schermtechnologie, ‘ltpo’ genaamd, ook gaan gebruiken in Apple Watches. Het bedrijf uit Cupertino registreerde de afgelopen jaren verschillende patenten die hinten naar de ontwikkeling van deze techniek.

Het grote voordeel van ltpo is dat het scherm minder energie gebruikt. Dit is handig, omdat het display (naast de processor) de grootste energiegebruiker van een smartphone is. Momenteel maken iPhones nog gebruik van de ‘ltps’-techniek, die een stuk minder efficiënt is.

wachttijd iPhone accureparatie

Het IHS-onderzoek legt precies uit hoe dit technisch in elkaar steekt, maar simpel gezegd zorgt overstappen op ltpo-schermtechniek voor een energiebesparing van vijf tot vijftien procent. Dit is handig met het oog op de toekomst, omdat iPhone-schermen steeds groter worden. Zo krijgt de iPhone XS Plus vermoedelijk een 6,5 inch-scherm: flink groter dan het 5,8 inch-display van de huidige iPhone X.

‘Eerste iPhone met langere accuduur komt in 2020’

Verder is Apple volgens het onderzoek van plan om de ontwikkeling van de nieuwe schermtechniek grotendeels binnenshuis te houden. Hierdoor heeft de iPhone-maker meer controle over de productie en kan het sneller nieuwe technieken introduceren. Momenteel zijn Samsung en LG grote spelers in de displaywereld.

Tot slot wordt verwacht dat Apple de nieuwe schermtechniek eerst gaat testen op de Apple Watch, waarna ook telefoons ermee uitgerust worden. Men deed hetzelfde met het oled-scherm dat eerst in het horloge gebruikt werd en pas daarna in de iPhone X. De eerste iPhone met ltpo-techniek komt daarom waarschijnlijk pas rond 2020 op de markt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: IHS Markit
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday