‘Apple wilt iPhone accuduur verbeteren met miljoenenovername’

Apple zou zich voor bijna een half miljard dollar over een Japanse chipfabrikant willen ontfermen om zo de displays en de accuduur van de iPhones te kunnen verbeteren. Dat meldt de gezaghebbende Japanse zakenkrant Nikkei.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iphone 6 productieDe Amerikaanse telefoonfabrikant voert momenteel gesprekken met het zogenoemde Renesas SP Drivers, een onderdeel van de bekende leverancier Renesas Electronics. Dit bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het produceren van chips voor lcd-schermen.

Voor een bedrag van 479 miljoen dollar zou Apple meer dan de helft van het bedrijf willen overnemen. De overnamegesprekken zouden rond de zomer afgerond moeten zijn, aldus Nikkei. De werknemers van Renesas zouden Apple kunnen bijsturen om in het vervolg zuinigere schermen te produceren.

iPhone accuduur moet beter

iPhone 6 conceptenDe iPhone wordt door sommigen bekritiseerd vanwege een matige accuduur. Het energievretende display van het toestel zou daar debet aan zijn. Met het inlijven van Renesas zou dat probleem aan banden kunnen worden gelegd.

Aangezien de productie van de iPhone 6 vermoedelijk volgende maand van start gaat, lijkt de kans klein dat de aankomende smartphone nog kan meeliften op een eventuele overname. Tenminste, als blijkt dat de overnamegesprekken inderdaad pas in de zomer afgerond worden.

Grote iPhone 6 kan wel profiteren

Persbureau Reuters meldde dinsdag dat de grote iPhone 6 met een paar maanden is uitgesteld. Dat toestel zou dus eventueel wel met een zuiniger scherm uitgerust kunnen worden. De iPhone 6 wordt naar verluidt uitgerust met een quad hd-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.