‘Waarom de iPhone-accuduur in de toekomst alleen maar slechter wordt’

Florence Peeters
2 november 2018, 17:22
2 min leestijd
‘Waarom de iPhone-accuduur in de toekomst alleen maar slechter wordt’

Met iedere nieuwe generatie iPhones die uitkomt, verslechtert de accuduur. Het slechtste nieuws: dit wordt in de toekomst mogelijk alleen maar erger. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Onderzoek: ‘Accuduur smartphones wordt ieder jaar slechter’

Niet alleen iPhones, maar ook Android-vlaggenschepen krijgen het steeds moeilijker om goede prestaties te combineren met een lange accuduur. Tests van The Washington Post, CNET, Consumer Reports en Tom’s Guide schetsen dat beeld, meldt eerstgenoemde. Nieuwe modellen gaan ondanks claims dat ze het langer volhouden, juist sneller leeg dan hun voorgangers.

→ Lees ook: de 11 beste tips om je iPhone-accuduur te verlengen

Dit zou komen doordat de accu de snelle ontwikkelingen van andere smartphone-onderdelen niet bijhoudt. Een expert uit de smartphone-industrie is niet verrast door de testresultaten. Batterijen verbeteren namelijk erg langzaam, en het stroomverbruik van smartphones groeit juist steeds sneller.

iOS 11.3 energiebeheer

Met name het massale gebruik van oled-schermen door fabrikanten lijkt de doodsteek te zijn voor de veelgebruikte lithium-ion accu’s. Deze snoepen namelijk veel meer energie weg dan een lcd-paneel.

iPhone XR blijkt eenzame topper

De journalist van The Washington Post heeft meermaals een accutest uitgevoerd op dertien smartphones. Hiervoor liet hij de apparaten continu op het internet surfen. Uit de test blijkt dat, op enkele uitzonderingen na, met name de vlaggenschepen slechter presteren dan wordt beloofd.

Zo ging de iPhone XS 21 minuten eerder leeg dan de iPhone X. De X is op zijn beurt sneller leeg dan de iPhone 8, net zoals de XS Max het niet wint van de 8 Plus. De enige uitzondering in de test bleek de iPhone XR te zijn.

Apples gloednieuwe instapmodel heeft de beste accuduur van alle geteste toestellen. Dat is niet gek, aangezien dat één van de weinige topmodellen met een lcd-scherm is. Alle andere telefoons lieten een daling in accuduur zien ten opzichte van hun voorganger.

Nieuwe batterijsoort enige oplossing

Fabrikanten ontwikkelen op hoog tempo nog betere schermen die nog meer verbruiken, terwijl de ontwikkeling van batterijen voorlopig achterblijft. Daarnaast vormt de introductie van 5G-internet een bedreiging voor de accuduur van nieuwe iPhones.

Lithium-ion-accu’s hebben duidelijk het kantelpunt bereikt waarop deze de overige hardware niet meer bij kunnen houden. Het is dus te hopen dat er snel een nieuwe accu voor smartphones wordt ontwikkeld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen