‘Toekomstige iPhone gaat efficiënter om met de accu’

Wouter Nijsen
21 maart 2014, 15:04
1 min leestijd
‘Toekomstige iPhone gaat efficiënter om met de accu’

De iPhone moet in de nabije toekomst het dagelijks gebruik van de gebruiker analyseren om op die manier de accu op lange termijn te beheren en de batterijduur te verlengen. Dat blijkt uit een patentaanvraag van Apple die in handen kwam van het doorgaans betrouwbare AppleInsider.

De komende iPhones moeten na verloop van tijd leren hoe de mensen hun telefoons gebruiken, zodat er efficiënter met de accu kan worden omgegaan. Zo moet de iPhone zelf doorkrijgen op welk moment van de dag het intensief gebruikt gaat worden.

Daarmee zou de iPhone zich kunnen voorbereiden op energievretende momenten. Uit de patentaanvraag blijkt dat het toestel de informatie uit onder meer de applicaties, de sensoren, de locatie en de draadloze verbinding moet halen.

iPhone accuduur beter door nieuwe techniek

iphone accuduurDe iPhone zou compleet zelfstandig te werk gaan zonder tussenkomst van de gebruiker. De ervaring leert ons dat een patentaanvraag niet direct betekent dat Apple ook daadwerkelijk de technologie gaat gebruiken.

Vooralsnog kijkt de Amerikaanse fabrikant slechts naar mogelijkheden om deze techniek door te voeren in één van de volgende toestellen. De kans dat de iPhone 6 de gebruiker beter gaat begrijpen, is met het oog op de aankomende release klein.

→ Lees ook alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

De beste iPhone aanbiedingen

Geen zin om te wachten op de nieuwe iPhone? Hieronder vind je de beste iPhone aanbiedingen van dit moment!

[ad-block id=24 style=narrow]

Het laatste iPhone 6 nieuws

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's