De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom het mogelijk langer duurt tot je iPhone-accu wordt vervangen

Erwin Vogelaar
11 januari 2018, 20:23
2 min leestijd
Waarom het mogelijk langer duurt tot je iPhone-accu wordt vervangen

Hoewel het vervangen van je iPhone-accu nu goedkoper is, kan het wel even duren. De vraag is namelijk hoog en het aantal accu’s laag.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-accu vervangen vertraagd door vraag

Apple verlaagde vorige week de prijzen voor het vervangen van een iPhone-accu. Het vervangen kost nu namelijk tijdelijk 29 euro voor alle iPhones vanaf de iPhone 6, ongeacht de kwaliteit van deze accu. Blijkbaar is hier veel vraag naar, want het kan even duren tot jouw accu daadwerkelijk wordt vervangen.

Uit een intern document, gedistribueerd naar Apple Stores en Apple goedgekeurde resellers en in handen gekomen van MacRumors, blijkt dat er niet genoeg iPhone 6 Plus-accu’s zijn en ze daarom pas eind maart/begin april worden vervangen. Dit geldt voor de Verenigde Staten en andere regio’s. Het is niet zeker of Nederland hier ook bij hoort.

iphone-accu vervangen vertraagd

MacRumors heeft al van verschillende gebruikers in de Verenigde Staten gehoord dat Apple Stores inderdaad eind maart/begin april stellen voor het vervangen van de accu in een iPhone 6 Plus.

De accu’s van andere toestellen worden sneller vervangen. Gebruikers van de iPhone 6 en iPhone 6S Plus moeten ongeveer twee weken wachten. Andere toestellen, zoals de iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus en de kleinere iPhone SE worden in de meeste landen onvertraagd vervangen.

Langzamere iPhones door accu

Eind 2017 bleek dat Apple iPhones expres langzamer maakt. Dit komt door verouderde accu’s. Als een iPhone in korte tijd om veel energie vraagt, is er een kans dat het toestel met een verouderde accu uitvalt. Om dat te vermijden worden de prestaties verminderd. Lees meer over waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Om je accu te vervangen maak je een afspraak bij een Apple Store via de website van Apple. De lagere prijs voor het vervangen van een iPhone-accu geldt tot 31 december 2018. Je hebt dus nog even de tijd. Daarna wordt de prijs weer hoger.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen