Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Apple verontschuldigt zich en maakt iPhone-accu vervangen goedkoper

Wouter Nijsen
29 december 2017, 9:33
2 min leestijd
Apple verontschuldigt zich en maakt iPhone-accu vervangen goedkoper

Het laten vervangen van een iPhone-accu wordt goedkoper, zo heeft Apple aangekondigd. Het is een reactie na berichten dat het bedrijf de iPhone expres trager zou maken.

iPhone-accu vervangen goedkoper

Onlangs verscheen opmerkelijk nieuws: Apple zou met een software-update opzettelijk de prestaties terugschroeven van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit omdat iPhone-accu’s langzaam hun capaciteit verliezen en energiepieken dan niet meer aan kunnen. Wanneer in korte tijd veel energie van de accu wordt gevraagd, kan een iPhone met een oudere accu spontaan uitvallen. Om dit te voorkomen, schroeft Apple de prestaties tijdelijk terug. Dit zorgt ervoor dat je de smartphone gewoon kunt blijven gebruiken.

Waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

Het probleem is echter dat Apple dit niet heeft gecommuniceerd, en daarom komt het klanten nu tegemoet. Waar het vervangen van een iPhone-accu buiten de garantie eerst 79 dollar kostte, gaan klanten daar voortaan nog maar 29 dollar voor betalen. Een nieuwe accu in een oudere iPhone kan de genoemde problemen voorkomen. De prijsverlaging gaat overigens vanaf eind januari in en geldt tot december 2018. In Nederland kost het vervangen van de accu normaal 89 euro, maar dit wordt verlaagd naar 29 euro.

In een verklaring geeft Apple verder aan dat het nooit de bedoeling is geweest om de gebruikerservaring met opzet te verminderen, of ze te dwingen tot de aankoop van een nieuwe iPhone. Het bedrijf uit Cupertino heeft tevens een supportpagina online gezet waarin uitleg wordt gegeven over de batterij en prestaties van de iPhone.

Meer informatie in iOS

Verder geeft Apple aan dat een software-update die begin volgend jaar verschijnt meer accu-informatie in iOS 11 toont. Daarmee kunnen gebruikers de ‘gezondheid’ van hun iPhone-accu te checken. Ze worden gewaarschuwd wanneer de batterij in dusdanige staat is dat de prestaties van het toestel worden aangetast.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen