De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple bevestigt: goedkope accuvervanging voor alle iPhones vanaf iPhone 6

Lars Paijmans
3 januari 2018, 11:29
2 min leestijd
Apple bevestigt: goedkope accuvervanging voor alle iPhones vanaf iPhone 6

Apple stelt de voorwaarden bij voor het goedkoper vervangen van je iPhone-accu. Vanaf nu geldt deze prijs voor alle iPhones vanaf de iPhone 6, ongeacht de kwaliteit van de batterij. Je iPhone accu vervangen kost nu altijd 29 euro.

Apple maakt iPhone accu vervangen goedkoper

Gisteren dook het gerucht op dat Apple de regels voor de goedkope accuvervanging versoepelde. Vandaag bevestigt het bedrijf dit tegenover MacRumors. Goed nieuws, want dat betekent dat je geen test meer hoeft te doen om te zien of jouw iPhone in aanmerking komt.

Je kunt nu dus met iedere iPhone 6 of nieuwer naar een Apple Store gaan om de accu voor 29 euro te laten vervangen. Dit doe je via de website van Apple, waarna je een afspraak inplant bij een Apple Store of een door Apple goedgekeurde reseller.

iPhone accu vervangen goedkoper

Het bedrijf uit Cupertino lijkt deze beslissing te nemen om verdere imagoschade te beperken. Na de berichtgeving over goedkopere accuvervanging gingen veel iPhone-eigenaren naar een Apple Store om hier hun voordeel mee te doen. Toen ontdekten velen pas dat er eerst een accutest werd gedaan om de kwaliteit ervan vast te stellen. Had de accu nog meer dan 80 procent van de capaciteit, dan betaalde je gewoon de volle 79 euro.

Als jij in december ook de volle prijs betaald hebt om je iPhone accu te vervangen, dan kun je nu een verzoek indienen bij Apple om je geld terug te krijgen. Met terugwerkende kracht betalen deze mensen dan ook de lagere prijs van 29 euro.

Veel kritiek op Apple

De prijs werd onlangs verlaagd na het nieuws dat Apple met opzet oudere iPhones trager zou maken. Het bedrijf reageerde hierop met de uitleg dat de prestaties van oudere iPhones tijdelijk worden teruggeschroefd bij energiepieken. Vraagt de iPhone in korte tijd om veel energie, dan zouden toestellen zich kunnen uitschakelen. De maatregel van Apple zorgt ervoor dat de telefoons tijdelijk minder snel zijn, maar wel blijven werken.

Een logische verklaring, maar veel mensen waren boos. Gebruikers gaven bijvoorbeeld aan dat Apple hun iPhone expres trager zou maken om ze tot een aankoop van een nieuw toestel te dwingen. Inmiddels zijn er ook verschillende rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf uit Cupertino. Ook uit onze poll op iPhoned bleken veel lezers het niet met Apples beslissing eens te zijn. Apple belooft nu naast het goedkoper maken van de accuvervanging ook meer informatie te gaan geven in iOS. Daar krijgen we hopelijk de komende maanden of desnoods met de komst van iOS 12 dit najaar al het resultaat van te zien.

Lees ook: Waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu