Zo wil Apple voorkomen dat je iPhone-accu oververhit raakt

Lars Paijmans
22 augustus 2016, 9:10
1 min leestijd
Zo wil Apple voorkomen dat je iPhone-accu oververhit raakt

Bovenaan de verlanglijst van mening iPhone-gebruiker staat een betere accu. Hiermee doelen we dan vaak op een accu die langer meegaat, maar Apple lijkt ook een manier gevonden te hebben om de iPhone-accu een stuk veiliger te maken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone accu-patent toegekend aan Apple

In een patent, dat is ontdekt door Patently Apple, is te zien hoe Apple een beschermende laag heeft uitgevonden die om de accu wordt geplaatst. Deze voorkomt dat er kortsluiting ontstaat, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat het toestel minder snel oververhit raakt. Alles draait hierbij om het tegenhouden van zogenaamde ‘Dendrieten’. Dit is een bepaald soort metaal dat kan ontstaan tijdens het opladen van een accu, dat gestaag blijft groeien als jij de accu keer op keer oplaadt.

iPhone accu patent

Zodra het Dendriet groot genoeg is om een geleider te raken, kan er kortsluiting optreden met alle gevolgen van dien. Door een extra laag om de iPhone-accu heen te leggen, kan het Dendriet minder makkelijk bij geleiders komen. In het iPhone-accu patent beschrijft Apple ook andere manieren om dit te voorkomen, zoals het plaatsen van Dendrieten-blokkades in de accu mogelijk kunnen zijn. Een andere optie is om de groei van dit metaal te vertragen.

Apple heeft dit uitgebreide patent op 12 februari 2016 ingediend en werd pas recentelijk toegekend. Omdat het hier slechts om een patent gaat – en bijvoorbeeld geen gelekte foto – is het nog maar de vraag of en wanneer deze technieken toegepast zullen worden, bijvoorbeeld in de iPhone 7, of de iPhone 8 in 2017.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu