‘Geheime samenwerking zorgt dat iPhone accu’s in de toekomst een week meegaan’

Rutger Otto
15 juli 2014, 10:34
2 min leestijd
‘Geheime samenwerking zorgt dat iPhone accu’s in de toekomst een week meegaan’

De iPhone 6 krijgt waarschijnlijk maar een kleine (te verwaarlozen) update wat betreft iPhone accu. Maar Apple zou wel eens een geheime samenwerking gestart kunnen zijn wat daar in de toekomst verandering in brengt.

Lees verder na de advertentie.

iphone lader groot

The Daily Mail zegt bronnen gesproken te hebben, die melden dat Apple in het geheim samenwerkt met het Britse bedrijf Intelligent Energy. Dit is een bedrijf dat efficiënte en schone energietoepassingen voor consumentenproducten maakt. De samenwerking tussen beiden zou moeten leiden tot een nieuwe MacBook-, iPad– en iPhone accu die tot wel een week meegaat.

Energie uit brandstofcellen

Intelligent Energy gebruikt brandstofcellen om energie op te wekken. Met deze cellen wordt een chemische energie direct omgezet in elektrische energie. Het hoeft dus niet eerst omgezet te worden in thermische- en mechanische energie. Zo wekt een brandstofcel heel efficiënt en op een schone manier energie op.

Zowel Apple als Intelligent Energy houdt overigens de kaken op elkaar wat betreft een mogelijke samenwerking. The Daily Mail zegt echter bronnen te hebben die melden dat de twee bedrijven de brandstofcel-technologie binnen een paar jaar op de markt te brengen. Intelligent Energy patenteerde afgelopen december nog een aantal praktische toepassingen voor brandstofcellen.

Een partnerschap zou overigens niet zo vreemd zijn, gezien de connecties die Apple al met Intelligent Energy heeft. Zo is Apples vroegere computer product specialist Joe O’Sullivan nu COO bij Intelligent Energy. Het Britse bedrijf heeft daarnaast een kantoor geopend in San Jose, California, dat op loopafstand van Apple HQ is.

Geruchten over de iPhone 6 accu

Volgens geruchten wordt de iPhone accu in de nieuwste 4,7 inch en 5,5 inch modellen maar net iets beter dan de huidige accu’s. De 4,7 inch versie van iPhone 6 zal naar verluidt voorzien worden van een 1900 mAh ten opzichte van de 1570 mAh batterij in de iPhone 5S. De grote 5,5 inch variant moet een 2500 mAh batterij krijgen. Dat is minder dan de concurrenten, die batterijen van rond de 3000 mAh of meer aanbieden.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu