6-jarige gebruikt duim slapende moeder voor aankopen met iPhone

Rutger Otto
27 december 2016, 15:08
1 min leestijd
6-jarige gebruikt duim slapende moeder voor aankopen met iPhone

Een meisje uit het Amerikaanse stadje Little Rock gebruikte de duim van haar slapende moeder om Touch ID te omzeilen. Daarna kocht ze voor 250 dollar aan Pokémonspullen bij Amazon.

Lees verder na de advertentie.

De vingerafdrukscanner lijkt een waterdichte manier om pottenkijkers uit je iPhone te houden (elke vingerafdruk is uniek), maar niets is minder waar. Een 6-jarig meisje uit de Verenigde Staten bedacht een uitgekookte manier om de telefoon van haar moeder te ontgrendelen.

Dat vertelt Bethany Howell, de moeder, aan The Wall Street Journal. Toen ze een dutje deed op de bank, gebruikte haar dochter Ashlynd haar duim om de telefoon te openen. Daarna kon ze de Amazon-app gebruiken en flink toeslaan. “250 dollar verder had ze al haar kerstaankopen gedaan via de webshop”, zegt de moeder.

Niet per ongeluk

De ouders van Ashlynds kregen 13 aankoopbevestigingen voor Pokémonspullen. Eerst dachten ze dat ze gehackt waren, daarna bedachten ze dat hun dochter per ongeluk bestellingen had gedaan. Dat bleek niet het geval. “Nee mama, ik was aan het shoppen”, zei Ashlynds. “Maar geen zorgen, alles wat ik heb besteld wordt hier afgeleverd.” Uiteindelijk kon de moeder vier van de bestelde spullen terugzenden.

Niet helemaal waterdicht

Hoewel Touch ID ervoor zorgt dat niet iedereen je iPhone zomaar kan ontgrendelen, is de oplossing dus niet zonder gebreken. Uiteraard is de optie te omzeilen als de ander de inlogcode weet, maar er zijn ook andere methodes bekend. Zo is het zelfs mogelijk om een vingerafdruk na te bootsen op Play-Doh en daarmee in te loggen. Een foto van een vinger zou al genoeg zijn als input.

Het is voor ouders overigens mogelijk om extra maatregelen te treffen voor kinderen. Lees daarover meer in dit tip-artikel over het instellen van ouderlijk toezicht.

Lees het laatste nieuws over Touch ID

Categorie: Apple
Thema: Touch ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen