Gerucht: Apple lanceert iPhone 8 zonder Touch ID wegens productieproblemen

Lars Paijmans
18 april 2017, 10:48
2 min leestijd
Gerucht: Apple lanceert iPhone 8 zonder Touch ID wegens productieproblemen

Omdat het zo lastig is om Touch ID in het scherm te verwerken, verwacht een analist dat Apple de iPhone 8 zonder Touch ID op de markt brengt.

Lees verder na de advertentie.

Lanceert Apple de iPhone 8 zonder Touch ID?

De afgelopen twee weken draaiden de iPhone 8-geruchten voornamelijk om Touch ID: de vingerafdrukscanner die Apple dit jaar een nieuwe plek moet geven. Omdat schermranden dankzij de oled-iPhone verleden tijd zijn, is er geen plek meer voor een fysieke homeknop en vingerafdrukscanner.

Daarom gingen we tot nu toe uit van twee scenario’s (op basis van gelekte schematische tekeningen): de iPhone 8 krijgt Touch ID op de achterkant, of Apple verwerkt de techniek in het scherm. Analist Andy Hargreaves van Pacific Crest Securities komt vandaag met een derde mogelijkheid: een iPhone 8 zonder Touch ID.

iPhone 8 zonder Touch ID

“De vingerafdruk-module heeft nog erg weinig productie-orders, wat doet vermoeden dat Apple de techniek niet op tijd klaar heeft”, aldus Hargreaves. “Ook de optische vingerafdruksensor van Synaptics is niet door Apple gekozen.”

De analist stelt dat Apple nog tot eind mei heeft om dit probleem op te lossen. Dan zou op het laatste moment nog een enorme order gedaan kunnen worden, maar zelfs dan moeten we rekening houden met een uitgestelde iPhone 8 lancering. “Lukt dit niet, dan is Apple gedwongen om Touch ID volledig te schrappen.”

Gezichtsherkenning in plaats van Touch ID?

Vorige week bekeken we de verschillende technieken die Apple zou onderzoeken om de scanner in het oled-scherm te verwerken. Dit zou echter niet vlekkeloos gaan, waardoor er veel toestellen afgekeurd worden tijdens de productie. Dit kost veel geld, wat analisten doet geloven dat Apple een alternatief overweegt.

Zo zou de iPhone 8 ook gezichtsherkenning en een irisscanner krijgen via de nieuwe frontcamera. Zo kun je alsnog veilig inloggen zonder je pincode in te typen, al werkt de techniek tot op heden lang niet zo betrouwbaar en snel als Touch ID. Mocht Apple Touch ID echt schrappen, dan betekent dat een grote klap voor app-ontwikkelaars. Zij hebben de afgelopen jaren Touch ID-ondersteuning ingebouwd om veilig in te loggen, wat vooral bij apps van banken goed van pas komt.

Zou jij het jammer vinden als Apple de Touch ID schrapt in de nieuwe iPhone? Laat in de comments weten waarom (niet).

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Touch ID
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen