A11-chip van iPhone 8 en X is net zo krachtig als de MacBook Pro

14 september 2017, 15:12
2 min leestijd
A11-chip van iPhone 8 en X is net zo krachtig als de MacBook Pro

Met de A11-chip van de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X bereikt Apple een nieuw hoogtepunt. Een test wijst uit dat de nieuwe chip net zo krachtig is als een nieuwe MacBook Pro, en zelfs de iPad Pro inhaalt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krachtig is de iPhone A11-chip

Er is de afgelopen dagen al veel gezegd over het uiterlijk en de prijs van de nieuwe iPhones, maar ook onder die glazen achterkant gaat heel wat vernieuwing schuil. De A11-chip is het nieuwe paradepaardje van Apple, die hem omschrijft als de eerste ‘bionische’ chip die het bedrijf ooit gemaakt heeft.

De A11-chip bestaat uit zes kernen, opgedeeld tussen twee kernen voor hoge prestaties en vier kernen die zich op efficiëntie focussen. Dit zorgt voor indrukwekkende prestaties, die tegelijkertijd zuinig omspringen met je accuduur.

A11-chip

Geekbench liet er geen gras over groeien en haalde de chip direct door een uitgebreide benchmarktest. Hieruit blijkt niet alleen dat de A11-chip de A10-chip uit 2016 op alle fronten voorbijstreeft, maar zelfs de A10X Fusionchip van de iPad Pro achter zich laat.

Net zo krachtig als een MacBook

Hierdoor kunnen de iPhone 8 en iPhone X zich wat prestaties betreft meten met de 13-inch MacBook Pro die vorig jaar verscheen met de best mogelijke configuratie. Zelfs de minder krachtige MacBook Pro’s kunnen zich wat multi-core prestaties betreft niet meten met Apples nieuwste telefoons.

De scores van de Geekbench-test sluiten aan bij het verhaal dat Apple dinsdag tijdens de keynote verkondigde. Toen stelde het bedrijf dat de A11-chip 25 procent beter presteert dan de chip in de iPhone 7, met een 70 procent hogere efficiëntie.

Zowel de iPhone 8, iPhone 8 Plus als de iPhone X zijn uitgerust met deze gloednieuwe chip. Hoewel de iPhone X pas in november verschijnt, kunnen morgen de eerste bestellingen voor de 8 al geplaatst worden. De week erop krijgen we meer info over de eerste gebruikerservaringen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu