‘iPhone 8 krijgt 3GB RAM, 64GB- en 256GB-model maar geen Edge-display’

Lars Paijmans
21 februari 2017, 16:10
2 min leestijd

Trendforce benadrukt vandaag veel geruchten die al bekend waren over de iPhone 8, maar heeft ook wat nieuwe informatie. Zo weten we nu meer over de opslag maar ook het werkgeheugen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 werkgeheugen van 3GB’

Op basis van eigen bronnen, bericht Trendforce vandaag over veel dingen die we al wel weten. Zo zou Apple dit najaar een 5.8-inch iPhone 8 uitbrengen, die net zo groot wordt als de iPhone 7. Door de homeknop te schrappen, heeft Apple meer ruimte op het toestel om het display groter te maken.

Apple zou echter afzien van een gebogen scherm dat doorloopt in de zijkanten. Een beslissing die Apple op basis van verschillende tests gemaakt zou hebben. Een scherm aan de zijkant zou te vaak voor problemen bij de productie gezorgd hebben, dus kiest Apple voor een alternatief. Deze testmodellen zouden bovendien te snel barsten tijdens een droptest. Ondanks dat, ziet de iPhone 8 er nog wel compleet anders uit. Dit is te danken aan de overstap van led naar OLED en het wegvallen van de schermranden.

iPhone 8 werkgeheugen

Aan de binnenkant zou Apple de iPhone 8 3GB aan werkgeheugen geven. Net zoals de iPhone 7 Plus al had in 2016. Als het toestel in september op de markt komt, heb je de keuze uit een model met 64GB en 256GB aan intern geheugen. Naast het OLED-scherm is de nieuwe frontcamera met 3D-techniek de grote vernieuwing. Ook analist Ming-Chi Kuo berichtte hier vandaag over.

Trendforce verwacht dat de iPhone 8 een stuk duurder uitvalt dan de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Om de enigszins schappelijke prijs van 999 dollar te bereiken, zou Apple nog steeds een 64GB-model uitbrengen. Het 256GB gaat hierdoor dus ruim over de grens van duizend dollar. Ondanks deze hogere prijs, wordt verwacht dat 40 procent van alle nieuwe iPhones die dit najaar verkocht worden de iPhone 8 zullen zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen