‘Volgende iPhone is nog beter waterbestendig dan de iPhone 7’

Rutger Otto
14 januari 2017, 10:03
2 min leestijd
‘Volgende iPhone is nog beter waterbestendig dan de iPhone 7’

De iPhone die Apple dit jaar uitbrengt, kan mogelijk nog beter tegen water en stof dan de iPhone 7, dankzij een IP68-certificaat.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 waterdichtheid

De iPhone 8, zoals het nieuwe toestel dit jaar mogelijk heet, krijgt een IP68-beoordeling. Althans, dat schrijft The Korea Herald op basis van meerdere bronnen. Volgens het bericht overleeft de nieuwe iPhone daarmee een halfuur lang anderhalve meter onder water. De iPhone 7, iPhone 7 Plus en veel andere smartphones die water- en stofbestendig zijn, doen het met een IP67-certificaat. Daarmee kunnen ze ook een halfuur onder water, maar tot een meter diep. Overigens is er al wel een andere smartphone met IP68-beoordeling op de markt, namelijk de Samsung Galaxy S7.

De iPhone 6S zou al een vorm van waterbestendigheid bevatten, maar pas sinds de iPhone 7 heeft het toestel er daadwerkelijk een certificaat voor. In de IP68-beoordeling staat de ‘6’ voor stofvrij, wat betekent dat het haast onmogelijk is voor stofdeeltjes om in het toestel binnen te dringen. De ‘8’ betekent dat het toestel 1,5 meter onder water kan voor maximaal 30 minuten.

iPhone 7 dive

Spatwaterdicht

Hoewel de iPhone 7 tegen water kan, omschrijft Apple het zelf als ‘spatwaterbestendig‘. Goed genoeg om hem te gebruiken als het regent en als hij een keer in een wasbak met water of een zwembad valt, is dat niet zo erg. Als je het toestel er maar weer snel uit haalt. Een iPhone 7 met waterschade valt nog steeds buiten de garantie. Apple waarschuwt ook dat je een natte iPhone 7 niet moet opladen.

iPhone 8 geruchten

Over de volgende iPhone gaan enkele geruchten rond. Zo zouden er dit jaar mogelijk drie toestellen verschijnen: een iPhone 7S, iPhone 7S Plus en een iPhone 8. Laatstgenoemde wordt dan het duurste model en krijgt als enige een OLED-scherm voor betere kleuren die mee buigt met de schermranden. De voor- en achterkant van het toestel zijn mogelijk van sterk glas met roestvrijstaal aan de randen. Mogelijk wordt ook draadloos opladen toegevoegd en ligt de homeknop in het scherm.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 7, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen