‘Wachten op iPhone X kannibaliseert iPhone 8-bestellingen’

Rutger Otto
19 september 2017, 9:29
2 min leestijd
‘Wachten op iPhone X kannibaliseert iPhone 8-bestellingen’

Er is veel vraag om Apples iPhone X en dit zorgt er ‘hoogstwaarschijnlijk’ voor dat de iPhone 8 bestellingen nog wat laag liggen. De vraag voor een Apple Watch Series 3 lijkt hoger te liggen dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 vraag blijft achter

Normaal gesproken verkoopt de eerste lading iPhones na de Apple-presentatie in september snel uit. Dit jaar lijkt het anders, want de iPhone 8 is nog volop beschikbaar. Op de website van het bedrijf is te zien dat het na bestelling één tot twee weken duurt voordat het toestel wordt geleverd.

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt te weten waar dit aan ligt. In een brief aan investeerders schrijft hij dat veel klanten de iPhone X afwachten. Volgens hem is er veel vraag naar dat nieuwe toptoestel, terwijl mensen de iPhone 8 wat meer afhouden. De hoge vraag naar de iPhone X kan er voor zorgen dat Apples kwartaalcijfers lager uitpakken dan verwacht, als er minder exemplaren van de iPhone 8 worden verkocht.

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus

‘Veel vraag naar iPhone X’

“Kijkend naar de afgelopen jaren, duurde het drie tot zes weken om nieuwe iPhones na preorders te verzenden”, zegt Ming-Chi Kuo. “Dat komt door veel vraag en verminderde voorraad aan onderdelen. Nu staat er één tot twee weken voor de iPhone 8. We gaan er vanuit dat de iPhone X vraag de verkopen van iPhone 8 kannibaliseert.”

Het zou echter ook kunnen dat Apple dit jaar beter voorbereid was op de iPhone 8. Een iPhone 8 los kopen kan ook bij andere winkels dan bij Apple gekocht worden. Daarbij wijken de levertijden nog wel eens af in je voordeel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een iPhone 8 met abonnement.

Apple Watch Series 3

Niet alleen de vraag voor de iPhone X blijkt hoog. Ook de Series 3 van de Apple Watch is volgens Kuo gewild. Het gaat met name om de versie met een mobiel netwerk, ‘waarschijnlijk omdat deze betere versie slechts 70 dollar duurder is dan de variant zonder LTE’.

Toch is het maar de vraag hoe veel meer de LTE-versie verkoopt, want in veel landen is het mobiele netwerk op de Apple Watch nog niet bruikbaar. Dat de vraag hoger ligt, zou af te lezen zijn aan de vertraagde levering van drie tot vier weken. In Nederland is de Apple Watch Series 3 alleen zonder mobiel netwerk beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen