‘Apple ontwikkelt Touch ID-vervanger voor iPhone 8, massaproductie start in september’

Lars Paijmans
3 maart 2017, 12:51
2 min leestijd

Hoewel gezichtsherkenning ook op de planning staat voor de iPhone 8, zou Apple daarnaast een nieuwe vorm van Touch ID uitgevonden hebben. De massaproductie zou in september van start gaan, wat vooral te danken is aan deze iPhone 8 vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Apple bedenkt eigen iPhone 8 vingerafdrukscanner

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Digitimes, die het al vaker bij het rechte eind had. Op basis van anonieme bronnen die dichtbij de productie zouden staan, zou Apple massaproductie van de iPhone 8 in september beginnen. Opmerkelijk laat, aangezien Apple de nieuwe iPhones altijd in september uitbrengt.

iPhone 8 vingerafdrukscanner

Apple zou een gloednieuwe, eigen alternatief voor Touch ID bedacht hebben. Deze wordt volledig in het display verwerkt, omdat de iPhone 8 geen homeknop meer krijgt. Opvallend is dat de bronnen hier over een Touch ID-vervanger spreken en dus geen derde generatie van de bestaande techniek.

De bronnen zeggen dat Apple dus niet kiest voor de alternatieve scanners van Synaptics of Qualcomm Sense. In plaats daarvan is er een nieuw product ontworpen dat een eigen algoritme gebruikt samen met Privaris-glas. Dat Apple uiteindelijk voor een eigen versie van de vingerafdrukscanner lijkt te gaan, is niet heel verwonderlijk als je naar alle patenten kijkt. Sinds vorig jaar hebben we meerdere technieken voorbij zien komen waarin Apple een vingerafdrukscanner onderzoekt die volledig in het scherm verwerkt wordt.

Later beginnen met massaproductie?

Deze nieuwe techniek zou de voornaamste reden zijn dat Apple pas in september begint met de massaproductie van de iPhone 8. Eerdere geruchten beweerden juist dat Apple eerder dan ooit begonnen was met het testen van het nieuwe toestel, omdat het design dit keer zo radicaal anders is. Naast Touch ID zou Apple ook aan een revolutionaire frontcamera voor het nieuwe toestel werken. Deze kan niet alleen gezichten herkennen maar maakt ook verschillende augmented reality-functies mogelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen