De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Touch ID-sensor in scherm bottleneck voor iPhone 8-productie’

Erwin Vogelaar
12 april 2017, 19:03
2 min leestijd
‘Touch ID-sensor in scherm bottleneck voor iPhone 8-productie’

De iPhone 8-vingerafdrukscanner levert problemen op voor de productie van het toestel. De vernieuwde Touch ID-sensor zit waarschijnlijk in het scherm verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-vingerafdrukscanner

De productie van de iPhone 8 kan in problemen zijn door de vernieuwde vingerafdrukscanner. De Touch ID-sensor zou namelijk geïntegreerd worden in het scherm en wordt dus helemaal opnieuw ontworpen. Toch lijkt het erop dat deze vernieuwde scanner een bottleneck in de productie van het toestel vormt, stelt analist Timothy Arcuri van Cowen and Company. Als Apple het niet voor elkaar krijgt om op tijd een oplossing te vinden, zijn er verschillende routes die het bedrijf kan nemen.

iphone 8-vingerafdrukscanner

Arcuri stelt dat Apple er voor kan kiezen om Touch ID helemaal te laten varen en volledig over te gaan op gezichtsherkenning. Dit is echter geen waarschijnlijke optie. Onder andere omdat deze technologie nog niet heel veilig is. De gezichtsherkenning van de nieuwe Samsung Galaxy S8 is bijvoorbeeld makkelijk te omzeilen via een foto. Zelfs als Apple betere technologie voor het scannen van gezichten in handen heeft, blijft het riskant.

Een tweede optie is dat Apple er voor kiest om de Touch ID-sensor aan de achterkant van het toestel te plaatsen, zoals Samsung ook gedaan heeft. Waarschijnlijk heeft Samsung deze keuze gemaakt, omdat het bedrijf het niet voor elkaar kreeg om de scanner in het scherm van de Galaxy S8 te verwerken. Ook deze optie is niet waarschijnlijk, stelt Arcuri. Een vingerafdrukscanner aan de achterkant van een toestel is volgens de analist niet gebruikersvriendelijk.

De derde optie is dat Apple de productie van deze nieuwe iPhone vertraagt. De geruchten zijn dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhone’s wil aankondigen. Twee toestellen die lijken op de iPhone 7 en een OLED iPhone met een randloos scherm. Het is dus twijfelachtig of dit speciale toestel nog wel dit jaar verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen