‘iPhone 8-verkoop explodeert dit najaar met een groei van 20 procent’

Lars Paijmans
18 januari 2017, 8:56
1 min leestijd
‘iPhone 8-verkoop explodeert dit najaar met een groei van 20 procent’

Investeerdersbank Morgan Stanley voorspelt dat de iPhone 7-verkoop dit jaar blijft dalen. De reden? De spectaculaire iPhone 8 waar steeds meer mensen liever op wachten. Een iPhone 8 verkoopvoorspelling:

iPhone 8 verkoopvoorspelling door Morgan Stanley

Business Insider kreeg een analyse van de bank in handen. Daarin staat dat investeerders rekening moeten houden met een iPhone 7 verkoopdaling van zo’n drie procent. De voornaamste reden is de ‘Supercycle’ waar potentiële kopers liever nog een paar maanden op wachten.

iPhone 8 verkoopvoorspelling

De term Supercycle doelt uiteraard op de iPhone 8, de iPhone die Apple dit najaar uit zou brengen. Met een nieuw design, OLED-scherm en functies als draadloos opladen is dit de iPhone die voor velen de iPhone 7 had moeten zijn. Hoewel de iPhone 7 naar verwachting wel de iPhone-groei moet stabiliseren komt de grote groei pas weer in 2018, zo denkt de bank.

‘Mensen wachten op de iPhone 8’

Door de grote groep gebruikers die het nog een jaar langer uithouden met hun huidige iPhone, zou de verkoop van de iPhone 8 vanaf het begin al kunnen ‘exploderen’. “De reguliere klanten die ieder jaar een nieuwe iPhone kopen krijgen bijval van iPhone 6 en iPhone 6S-eigenaren.” Dit moet uiteindelijk resulteren in een groei van zo’n 20 procent.

Goed nieuws voor Apple dus, maar ook een potentieel probleem. Omdat de productie van OLED-schermen nog niet zo snel gaat als Apple zou willen, zou het bedrijf van plan zijn om de iPhone 8 slechts in beperkte aantallen op de markt te brengen. Daarom wordt verwacht dat we in december naast de compleet vernieuwde iPhone 8 ook een iPhone 7S te zien krijgen. Deze ziet er wel grotendeels hetzelfde uit als de iPhone 7, maar zal daardoor mogelijk ook een stuk goedkoper uitvallen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's