De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Verkoopcijfers iPhone 8 vallen lager uit dan verwacht’

Rick van der Veer
23 oktober 2017, 17:07
1 min leestijd
‘Verkoopcijfers iPhone 8 vallen lager uit dan verwacht’

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus verkopen minder dan verwacht in de Verenigde Staten. Volgens een nieuw rapport zijn de verkoopcijfers zelfs minder goed dan die van een gemiddeld S-model.

Lees verder na de advertentie.

Tegenvallende iPhone 8 verkoopcijfers

Volgens MacRumors waren de iPhone 8 en iPhone 8 Plus samen goed voor 16 procent van alle verkochte iPhones in de Verenigde Staten, tussen juli en september van dit jaar. Dat is 8 procent minder dan de iPhone 6S en 6S Plus twee jaar geleden, die destijds een aandeel van 24 procent hadden. Het rapport van MacRumors is gebaseerd op een groep van 500 Apple-klanten, die in het afgelopen kwartaal een iPhone gekocht hebben.

iPhone 8 verkoopcijfers

Er is geen duidelijke oorzaak van de tegenvallende verkoopcijfers, maar mogelijk stellen mensen hun upgrade uit door de aankomende iPhone X die bijna voor de deur staat. Dat toestel belooft de beste iPhone te worden die Apple ooit gemaakt heeft, met een randloos scherm en geavanceerde gezichtsherkenning in de vorm van Face ID.

De meest verkochte iPhones van het afgelopen kwartaal waren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die samen 58 procent van alle verkopen vormden. Ook de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone SE gingen nog als warme broodjes over de toonbank: de drie modellen waren samen goed voor 25 procent.

iPhone X komt er aan

De verkoopcijfers van het huidige kwartaal zullen er ongetwijfeld anders uit zien, want de iPhone X komt er bijna aan. Vanaf 3 november ligt het toestel in de winkels, terwijl hij vanaf 27 oktober al te bestellen is. Een losse iPhone X is voor 1159 euro te krijgen, maar je kunt ook voor een iPhone X met abonnement kiezen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu