De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tim Cook ‘enthousiast’ over start iPhone 8 verkoop

Rutger Otto
23 september 2017, 11:11
2 min leestijd
Tim Cook ‘enthousiast’ over start iPhone 8 verkoop

De iPhone 8 verkoop is vrijdag begonnen. Er zou niet direct sprake zijn van een recordverkoop, maar Apple-ceo Tim Cook zegt blij te zijn met hoe het gaat.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 verkoop

Dat vertelt Cook in een interview aan de Amerikaanse zender CNBC. “Ik ben enthousiast”, zegt hij. “Dit is wat er nu gebeurt. De Apple Watch Series 3 met mobiel netwerk is op veel plekken wereldwijd uitverkocht. We werken er hard aan om aan de vraag te kunnen voldoen. In enkele winkels zijn de iPhone 8 en 8 Plus uitverkocht, maar we hebben een goede voorraad aangelegd.”

De verkoop van de iPhone 8 lijkt best goed te gaan, ook in Nederland. Op de website van Apple is te zien dat levertijden van de verschillende modellen uiteen lopen. De zilveren iPhone 8 met 64GB is bijvoorbeeld binnen een week leverbaar, op de spacegrijzen versie loopt het op naar één tot twee weken.

Daarnaast ligt het aan de versie van de iPhone 8 of hij momenteel beschikbaar is in één van de drie Nederlandse winkels. De iPhone 8 daarentegen lijkt beter op voorraad.

iPhone 8 review

Geen verkoopcijfers

In de afgelopen jaren maakte Apple steeds verkoopcijfers bekend van het eerste weekend nadat nieuwe iPhones in de winkels lagen. Daar stopte het bedrijf vorig jaar mee, toen de iPhone 7 verscheen. Waarschijnlijk hoeven we dit jaar ook geen cijfers van de verkoop te verwachten. De uitspraak van Tim Cook geeft daarbij overigens ook nauwelijks een idee van hoe de verkoop gaat. Pas in december, als Apple zijn kwartaalcijfers bekendmaakt, zullen we het weten.

Apple Watch Series 3

Tijdens zijn bezoek aan de Apple Store in Palo Alto, sprak Tim Cook vrijdag tegen CNBC ook nog over de fout in de nieuwe Apple Watch. Die zorgt ervoor dat het problemen geeft met de verbinding. “Dit is slechts een klein probleem en wordt opgelost in een software-update”, zegt Cook. “Het gebeurt in een klein deel van e gevallen. Zelf gebruik ik de Watch vaak en het werkt geweldig. We zijn er heel blij mee.”

iPhone 8 kopen

Wil je de iPhone 8 of 8 Plus nu zo snel mogelijk in huis halen? Gebruik dan nu onze prijsvergelijker en vind eenvoudig de beste deal die bij jou past.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu