3 argumenten voor Touch ID in de iPhone 8 vergrendelknop

Lars Paijmans
19 juli 2017, 8:44
3 min leestijd
3 argumenten voor Touch ID in de iPhone 8 vergrendelknop

Terwijl de geruchten over Apples productieproblemen met de nieuwe iPhone toenemen, is de plaatsing van de Touch ID-sensor nog steeds onduidelijk. Maar wat als Apple de vergrendelknop ervoor uitkiest?

Lees verder na de advertentie.

Touch ID in iPhone 8 vergrendelknop

Het meest opvallende speelt zich aan de zijkant van deze render af. Deze kreeg Forbes in handen via casemaker Nodus. Daar zien we namelijk (wederom) een grotere vergrendelknop, die een stuk langwerpiger is dan alle voorgaande iPhones. Ook dat hebben we al eerder gezien, maar de bron van Forbes benadrukt nu dat dit geen simpele designkeuze is: Apple zou serieus overwegen om de vingerafdrukscanner in de vergrendelknop van de iPhone 8 te verwerken.

1. Touch ID zit het design niet meer in de weg

Nu Touch ID voor de nodige productieproblemen lijkt te zorgen, is dit helemaal geen gek idee. Apple zou hierdoor de achterkant van de iPhone niet hoeven te verpesten met een grote cirkelvormige knop, terwijl de voorkant volledig uit het nieuwe oled-scherm bestaat. Een oud patent van het bedrijf uit Cupertino bewijst bovendien dat ze de techniek ervoor in huis hebben.

iPhone 8 vergrendelknop

2. Sony heeft laten zien dat de techniek werkt

Om te zien hoe Touch ID in de vergrendelknop kan werken, hoeven we alleen maar naar Sony te kijken. De Xperia-smartphones hebben namelijk al jaren een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Terwijl je de knop indrukt om de telefoon uit de slaapstand te halen, wordt direct je vingerafdruk gelezen en gecontroleerd.

iPhone 8 vergrendelknop

Door je duim, wijs- en middelvinger te registreren, kun je de telefoon op een natuurlijke manier vasthouden terwijl je de knop aanraakt. Dit werkt hierdoor ook een stuk logischer dan een knop op de achterkant, die je al niet kunt bereiken als de telefoon op een tafel ligt.

3. Apple geeft app-ontwikkelaars een uitkomst

Met Touch ID in de vergrendelknop komt Apple ook ontwikkelaars tegemoet zonder in te leveren op innovatie. Apple zou dolgraag over willen stappen op gezichtsherkenning, wat dankzij twee cameralenzen op de voorkant van de iPhone 8 een mogelijkheid wordt.

Goed nieuws voor gebruikers die er een extra veiligheidsmaatregel bij hebben, maar app-ontwikkelaars zullen eerst ondersteuning moeten inbouwen voordat dit mogelijk wordt. Als Apple Touch ID volledig schrapt, zouden alle Nederlandse bank-apps bijvoorbeeld een belangrijke veiligheidsstap minder hebben. Door dit jaar echter voor een tussenstap te kiezen met zowel een gezichtsscanner als Touch ID aan de zijkant, blijven al deze apps van derden functioneel terwijl de ontwikkelaars aan een update kunnen werken.

Lees ook: Overzicht: alle gelekte iPhone 8-afbeeldingen en -onderdelen op een rij

De renders van vandaag komen zo goed als overeen met de tekeningen die in april al opdoken. Op het eerste gezicht zien we dus vooral de dingen die we al maanden horen: een iPhone 8 met een randloos schem, geen homeknop en een gekantelde dubbele cameralens op de achterkant.

Forbes stelt echter wel dat de camera van de iPhone 8 nog verder uitsteekt dan degene op de iPhone 7 Plus. Dit zou nodig zijn voor de nieuwe lenzen en het lasersysteem dat de snelheid van de focus verhoogt. Naar verwachting zien we begin september of dit gerucht het bij het rechte eind had.

Via: Forbes
Categorie: Geruchten
Thema: Touch ID
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen