‘iPhone 8 uitgesteld naar oktober of november’
Lars Paymans

De bekende Apple-analist Ming Chi Kuo bericht vandaag over de releasedatum van de iPhone 7S en iPhone 8. De 7S zou op schema liggen, maar productieproblemen zorgen ervoor dat de iPhone 8 uitgesteld zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Recentelijk zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen aankondigen:

iPhone 8 uitgesteld naar oktober of november

Hoewel Kuo verwacht dat de iPhone 7S gewoon het ‘normale’ tijdschema aanhoudt en in september te koop is, krijgt Apple het dit jaar met de iPhone 8 niet voor elkaar. Door productieproblemen van ‘cutting-edge’-onderdelen die Apple speciaal besteld zou hebben, zit er niets anders op dan de iPhone 8 een maand of twee uit te stellen.

iPhone 8 uitgesteld

Volgens Kuo heeft het uitstellen van deze langverwachte oled-iPhone negatieve gevolgen voor de totale inkomsten van Apple in kalenderjaar 2017. Veel klanten zullen immers de iPhone 7S passeren en liever voor de indrukwekkende iPhone 8 gaan.

Nieuwe technieken zorgen voor vertraging

Het uitstellen van de iPhone 8 heeft verschillende oorzaken. Zo is er het nieuwe oled-display, de nieuwe A11-chip, vernieuwde 3D Touch-module, verbeterde 3D-camera’s en de nieuwe Touch ID-sensor. Door deze problemen verwacht Kuo niet alleen dat de iPhone 8 later komt, maar dat de voorraad ook extreem beperkt zal zijn.

Daarnaast heeft Kuo weinig goede woorden over voor de iPhone 7S. Dit zou een standaard ‘S-model’ worden, met hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, met verbeterde specificaties. Een probleem volgens Kuo, omdat de 7S verschijnt in een jaar waarin concurrerende merken telefoons uitbrengen met indrukwekkende edge-displays zonder schermranden. De iPhone 7S ziet er daarom extra verouderd uit, terwijl hij pas in september te koop zal zijn.

De kans is wel groot dat Apple zowel de iPhone 7S als de iPhone 8 op hetzelfde moment onthult. iPhone-liefhebbers die het (duurdere) oled-exemplaar willen, zullen er alleen iets langer op moeten wachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.