‘Nieuwe iPhones krijgen allemaal True Tone-display in 2017’

Rutger Otto
1 april 2017, 10:23
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhones krijgen allemaal True Tone-display in 2017’

De verwachting is dat Apple dit jaar met drie iPhones komt. Een nieuw gerucht meldt dat de toestellen allemaal voorzien worden van een True Tone display. iPhone 8 True Tone zou als enige in combinatie met OLED zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 True Tone

Het bericht is afkomstig van de bekende investeringsbank Barclays, zo schrijft MacRumors. Volgens het bedrijf krijgen zowel de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de iPhone 8 (de enige met een OLED-scherm) een sensor voor omgevingslicht voor een ‘True Color’-display. De sensoren zouden gemaakt worden door de Oostenrijkse producent AMS.

Een True Tone-display is van alle Apple-apparaten op dit moment alleen in de 9,7-inch iPad Pro te vinden. Met deze schermtechniek wordt de kleur op het display constant aangepast op het omgevingslicht, of dat nou binnen of buiten is. Sta je in een donkere kamer, dan oogt het scherm vanzelf wat warmer en geler. Ben je buiten en is het bewolkt, dan oogt het scherm juist wat koeler en blauwer.

iPad Pro tweede indruk

Night Shift

Je zou een True Tone-display kunnen vergelijken met dimfunctie Night Shift op Mac en iOS. Daarbij wordt het scherm na zonsondergang steeds geler en warmer, omdat het reguliere blauwe licht in het scherm ervoor kan zorgen dat de gebruiker slechter in slaap komt. Het verschil is dat Night Shift alleen ‘s avonds in werking treedt, terwijl True Tone zich niet op tijd maar op omgevingslicht baseert.

Verschil is subtiel

Het is de eerste keer dat er een gerucht opduikt over True Tone in de iPhone. Het zou geen vreemde beslissing zijn van Apple, wat sinds Night Shift meer interesse toont in de werking van kleuren en licht op de gebruiker. In onze 9,7-inch iPad Pro review schreven we al over de True Tone-functie dat je er in de praktijk weinig van merkt, maar dat dat precies de bedoeling is. “Pas als je de True Tone-functie uitzet, zie je hoe wit het scherm van de iPad eigenlijk is.”

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Via: MacRumors
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Devices: iPad Pro, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen