De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iPhone 8 krijgt grotere accu, extra speaker en True Tone-display’

Lars Paijmans
25 april 2017, 13:41
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt grotere accu, extra speaker en True Tone-display’

Een nieuwe dag, een nieuw iPhone 8-gerucht. Vandaag krijgen we een vroegtijdig kijkje aan de binnenkant van het toestel, waarbij het nodige opvalt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 True Tone-display te zien in tekeningen

De gelekte fabriekstekening is afkomstig van Benjamin Geksin. Dit is een bekende naam als het op het lekken van smartphones aankomt, al heeft hij het niet altijd bij het rechte eind gehad. Een anonieme bron bij Foxconn zou de tekeningen gelekt hebben.

In de tekening is duidelijk te zien hoe de iPhone 8 in elkaar zit. Aan de onderkant is (in tegenstelling tot eerdere geruchten) geen usb-c aanwezig, maar houdt Apple gewoon vast aan de Lightning-poort. Ook zien we een module voor het True Tone-display dat Apple vorig jaar introduceerde met de 9,7-inch iPad Pro.

iPhone 8 true tone display

True Tone is een handige techniek die het scherm aanpast aan je omgeving. Als je bijvoorbeeld onder een gele lamp zit, stelt het display zich hierop bij, wat fijner is aan je ogen. Apple vergelijkt het met een vel papier dat je onder een lamp legt: ook dat verandert automatisch van kleur afhankelijk van het licht dat erop schijnt.

Grotere accu

De tekening onderstreept ook een bewering die Apple-analist Ming-Chi Kuo al in februari deed. Kuo stelde dat dezelfde accucapaciteit van een Plus-iPhone in de kleinere iPhone 8 verwerkt. Door chips op te stapelen, is er plaats voor een nieuwe L-vormige accu. De accu zou uit twee cellen bestaan met een totale capaciteit van 2,700mAh. Of de iPhone ook echt langer meegaat, is nog maar de vraag, want het grotere 5,8-inch oled-display heeft immers ook energie nodig. Aan de onderkant is ruimte voor twee speakers, wat voor het eerst zou zijn bij een iPhone.

Het paarse vakje is de Touch ID-chip, al is op de tekeningen niet te zien of Apple de knop in het scherm verwerkt of op de achterkant plaatst. Het roze vakje noemt verschillende componenten die nodig zijn voor draadloos opladen.

De afgelopen dagen lekten er meerdere schematische tekeningen van de iPhone 8 uit. Hieruit blijkt dat Apple momenteel twee prototypes heeft: één met Touch ID in het scherm en één noodoplossing waarbij de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel zit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu