‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-display met nieuwe touch-techniek’

Lars Paijmans
19 december 2016, 9:22
1 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-display met nieuwe touch-techniek’

Vlak voor de feestdagen gooit een nieuw bericht weer wat olie op het iPhone 8-vuur. Deze geeft ons meer informatie over het scherm dat voor het eerst gebogen is. Ook zou Apple aan een nieuwe aanrakingsgevoelige techniek werken voor het iPhone 8 touchscreen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 touchscreen krijgt nieuwe techniek

Dat Apple volgend jaar haar eerste iPhone met een OLED-display introduceert lijkt zo goed als zeker. Al maanden horen we geruchten van verschillende leveranciers die inmiddels al druk bezig zijn met de productie van de volgende iPhone.

iphone 7 touchscreen

Naast een ‘traditionele’ iPhone met normaal scherm, zou er ook een speciale OLED iPhone geïntroduceerd worden die een gebogen scherm heeft aan de randen. Hierdoor lijkt het net alsof het display doorgaat aan de zijkant, net zoals Samsung dit al een aantal jaar doet met de Edge-versies van de Galaxy-serie. Deze nieuwe iPhone 8 displays zouden ook door Samsung geleverd worden, waarbij ze de enige fabrikant zullen zijn voor deze speciale gebogen iPhone 8. In 2018 zullen vervolgens meer fabrikanten deze OLED-iPhones gaan produceren. In 2017 zou Apple tussen de 70 en 100 miljoen van deze OLED-iPhones willen maken.

iPhone 8 met gebogen OLED-display

De bronnen van The Herald bespreken daarnaast een nieuwe techniek waar Apple aan zou werken. Deze iPhone 8 touchscreen techniek sluit aan bij het gebogen scherm, omdat deze het mogelijk maakt om bepaalde functies van de iPhone te activeren door alleen de zijkanten aan te raken. Omdat de techniek nog wordt getest, zou Apple er volgens de bronnen voor kunnen kiezen om dit uit te stellen. Er druppelen steeds meer geruchten binnen over de iPhone 8 uit 2017. Zo zou je deze iPhone draadloos kunnen opladen, geen traditionele homeknop meer hebben en zowel de Touch ID-sensor en de camera in het touchscreen verwerkt hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Herald
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen