‘Apple onderzoekt iPhone 8-scherm dat vingerafdrukken herkent’

Lars Paijmans
1 maart 2017, 12:33
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt iPhone 8-scherm dat vingerafdrukken herkent’

Of de volgende iPhone een irisscanner, nieuwe Touch ID-sensor of allebei krijgt weten we pas in september. Wat we wel zeker weten, is dat Apple nieuwe technieken blijft uitvinden waarmee de vingerafdrukscanner zonder homeknop kan werken. Bijvoorbeeld met dit iPhone 8 Touch ID-display.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Touch ID-display ontdekt in patent

In een nieuw patent dat vandaag toegekend is, krijgen we wederom een aanwijzing dat de iPhone 8 het zonder homeknop moet doen. De afgelopen maanden heeft Apple verschillende technieken vastgelegd die dit mogelijk maken. Bijvoorbeeld met ultrasone geluidsgolven. Het nieuwe patent klinkt echter het meest veelbelovend.

iPhone 8 Touch ID-display

In het patent legt Apple uit hoe gebruikers hun vingerafdruk kunnen scannen door het scherm op een willekeurige plaats aan te raken. In plaats van een kleine sensor, verandert het volledige display hierdoor in een grote Touch ID-scanner. Het patent werd in juli 2016 aangevraagd.

De iPhone gebruikt hiervoor een methode van verschillende flinterdunne schermlagen die op elkaar gestapeld zijn. Onder de display-laag zijn verschillende afzonderlijke lagen te vinden die gemaakt zijn om vingerafdrukken te herkennen. In de afbeeldingen bij het patent is te zien hoe hier het hele scherm mee uitgerust kan worden. Al is het in theorie ook mogelijk dat Apple bijvoorbeeld alleen aan de onderkant van de iPhone 8 de techniek toepast.

Volledig scherm of alleen functietoetsen?

Door echter voor het volledige display te kiezen, kan Apple de manier waarop je een iPhone gebruikt versnellen. In plaats van dat je eerst je vinger op de homeknop legt, kun je nu direct je iPhone pakken en gebruiken. Tegelijkertijd word je vingerafdruk gescand en het toestel wel of niet ontgrendeld.

Mocht het gerucht over de iPhone 8 functietoetsen kloppen, dan is deze nieuwe Touch ID-techniek natuurlijk bij uitstek geschikt om de onderste strook van het scherm in te nemen. Zo ontgrendel je een iPhone zoals je dat gewend bent, zelfs als er geen homeknop meer op het apparaat te vinden is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Patent
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Touch ID
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen