‘iPhone 8-tekening toont Touch ID en frontcamera in scherm’

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 13:49
2 min leestijd
‘iPhone 8-tekening toont Touch ID en frontcamera in scherm’

Een nieuwe gelekte iPhone 8-tekening toont een prototype van de komende Apple-smartphone. Inclusief de Touch ID-sensor en frontcamera verwerkt in het scherm, zoals eerdere geruchten.

iPhone 8-tekening

Er gaat een nieuwe afbeelding rond van de vernieuwende iPhone 8, gelekt door KK Sneak Leaks. De tekening komt overeen met eerdere geruchten, maar de lekker heeft een twijfelachtige geschiedenis als het gaat om geruchten. Neem deze tekeningen daarom niet al te serieus. Toch geeft de afbeelding een leuk beeld over hoe de iPhone 8 eventueel eruit zou kunnen zien.

iphone 8-tekening

Op de tekening zien we duidelijk de eerder genoemde geruchten terug, die overeenkomen met wat een Foxconn-medewerker gezegd zou hebben. Namelijk dat het nieuwe toestel nauwelijks schermranden heeft en zowel de Touch ID-sensor als de frontcamera in het scherm verwerkt zitten. Enkel het speakertje om mee te bellen is nog duidelijk zichtbaar, maar valt niet op als de standaard iOS-icoontjes bovenin het scherm geplaatst worden. Volgens de tekening zijn de randen maar vier millimeter dik.

Apple zou aan twee verschillende versies van de iPhone werken, waarvan eentje dit ambitieuze project is. De twee verschillende versies zijn nodig, omdat het nog maar de vraag is of bovenstaande bijzondere iPhone haalbaar is. Met name de Touch ID-sensor zou een probleem vormen bij de productie. Mocht dit toestel toch niet voor september af zijn, dan krijgen we waarschijnlijk een nieuwe Apple-smartphone die meer op de huidige iPhone 7 lijkt.

Lees ook: Hoe haalbaar is een vingerafdrukscanner ín het iPhone 8-scherm?

Andere geruchten over de iPhone 8

Andere geruchten preken van een glazen achterkant voor de nieuwe iPhone, zodat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Ook zou Apple werken aan technologie voor betrouwbare gezichtsherkenning, waardoor een Touch ID-sensor in de toekomst overbodig wordt. Zover is de technologie echter nu nog niet, dus dat is nog geen oplossing voor de iPhone 8.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Via: 9to5mac
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's