De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gelekte iPhone 8-tekening toont geen Touch ID op de achterkant

Rutger Otto
27 april 2017, 9:04
2 min leestijd
Gelekte iPhone 8-tekening toont geen Touch ID op de achterkant

Er is weer een nieuwe iPhone 8-tekening gelekt, mogelijk uit het productieproces. Het plaatje toont onder meer ruimte voor draadloos opladen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 tekening

Op de schematische tekening is de achterkant van de vermeende iPhone 8 te zien, met onderdelen in de behuizing. Het meest opvallende is dat de vingerafdrukscanner op deze afbeelding ontbreekt. Vorige week dook een designschets op waarbij Touch ID op de achterkant van het toestel zat.

In het geval van deze tekening wordt die plek ingenomen door een grote, bijna cirkelvormige uitsnede. Dat wijst op een onderdeel waarmee de telefoon draadloos opgeladen kan worden. Daarvoor moet hij op een geschikte lader worden gelegd. Het plaatje komt overeen met verschillende geruchten die de afgelopen maanden over de iPhone 8 opdoken. Zo zou er een verticale dubbele camera op het toestel komen (op de iPhone 7 Plus is die horizontaal geplaatst) met tussen de lenzen een led-flitser.

Verschillende prototypes

Waar de tekening vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Verschillende Twitter-accounts toonden het plaatje, waaronder de doorgaans betrouwbare Steve Hemmerstoffer. De afbeelding is waarschijnlijk gelekt door anonieme tippers en via het Chinese sociale netwerk Weibo. Omdat de bron niet helemaal duidelijk wordt, houden we echter een slag om de arm wat betreft betrouwbaarheid.

Het zou overigens kunnen dat zowel dit plaatje als de vorige week gelekte afbeelding kloppen. Apple test verschillende prototypes van zijn iPhones en bekijkt dan wat het beste werkt. Ook houdt het bedrijf rekening met onderdelen die lastig te produceren zijn, waarna het design mogelijk veranderd moet worden.

Lees ook: 4 dingen die opvallen aan de gelekte iPhone 8 designschetsen

Waar komt de vingerafdrukscanner?

De iPhone 8 verschijnt volgens geruchten dit jaar, naast een iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De iPhone 8 zou het meest vernieuwende model zijn, met een groot oled-scherm dat doorloopt in de schermranden. De meeste discussie bestaat over de Touch ID. De vraag is of Apple het voor elkaar krijgt om de vingerafdrukscanner onder het scherm te krijgen, of dat er toch weer een aparte knop voor nodig is. Die verschuift in dat geval misschien naar de achterkant van het toestel.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen