Nieuw iPhone 8-concept toont dubbele frontcamera en statusbalk

Lars Paijmans
25 juli 2017, 16:51
1 min leestijd
Nieuw iPhone 8-concept toont dubbele frontcamera en statusbalk

Dit nieuwe iPhone 8-concept doet een interessant voorstel: wat nu als de statusbalk bovenin beeld zit, in plaats van aan de onderkant?

Lees verder na de advertentie.

Nieuw concept toont iPhone 8 statusbalk

Omdat Apple de iPhone 8 een scherm geeft dat de volledige voorkant vult, moeten er wat belangrijke keuzes worden gemaakt. Het verdwijnen van de homeknop zorgt namelijk voor een flink stuk extra schermruimte. Dit zou volgens geruchten gebruikt worden voor een balk met snelkoppelingen, maar kan ook een andere functie hebben.

iPhone 8 statusbalk

Forbes laat met nieuwe renders zien hoe Apple de statusbalk kan vernieuwen. De dubbele frontcamera’s zouden een hap uit het scherm aan de bovenkant nemen, maar door de statusbalk zwart te houden en altijd in beeld te laten, valt dit nauwelijks op. Dit komt omdat een oled-display zwarttinten veel beter kan tonen dan het lcd-scherm van voorgaande iPhones.

In het concept is goed te zien hoe Apple de iPhone 8 statusbalk kan laten verdwijnen in de behuizing door afgeronde randen te gebruiken voor het scherm eronder. Dit scherm past goed bij het design dat Apple met iOS 11 verder doorvoert. Zo zie je bijvoorbeeld hoe het nieuwe design van Apple Music hier perfect bij zou aansluiten.

iPhone 8 statusbalk

Hints in iOS 11

Verder zien we in het concept een grotere vergrendelknop, wat aansluit bij geruchten dat Apple Touch ID hierin zou verwerken. Het liefst stopt het bedrijf uit Cupertino de scanner onder het scherm, maar als dit niet lukt lijkt de vergrendelknop het beste alternatief te worden. Volgens de laatste geruchten onthult Apple zowel de iPhone 7S, 7S Plus als de iPhone 8 in september. Deze zijn vervolgens tegen het einde van de maand verkrijgbaar, al moeten we wel rekening houden met een beperkte voorraad.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Forbes
Categorie: Devices
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen