‘Apple lanceert iPhone 8 goedkoper om met Galaxy S8 te concurreren’

Lars Paijmans
5 april 2017, 9:08
2 min leestijd
‘Apple lanceert iPhone 8 goedkoper om met Galaxy S8 te concurreren’

De verwachte prijs van de iPhone 8 is bijgesteld. Alleen het duurste model kost duizend dollar, terwijl het 64GB-model goedkoper over de toonbank gaat. Apple zou de iPhone 8 startprijs lager inzetten om de strijd met de Galaxy S8 aan te gaan.

‘iPhone 8 startprijs vanaf 850 dollar’

Een paar maanden terug dook het gerucht op dat Apple de iPhone 8 vanaf duizend euro op de markt zou brengen. Dit zou de OLED-iPhone in een klap de duurste iPhone tot nu toe maken. UBS analist Steven Milunovich stelt dit gerucht vandaag bij.

iPhone 8 startprijs

Met het oog op de Samsung Galaxy S8 overweegt Apple een iPhone 8 prijs tussen de 850 en 900 dollar in de Verenigde Staten. Het model met 256GB intern geheugen tikt mogelijk wel de duizend dollar aan. Dit sluit volgens de analist aan bij het nieuwe prijsmodel dat Apple stilletjes heeft ingevoerd. Ook de AirPods en Apple Watch 2 zou Apple bewust net iets goedkoper hebben gemaakt, om zo een groter publiek aan te spreken.

De prijs van OLED

Omdat de iPhone 8 met een 5.8-inch OLED-display een kleiner scherm heeft dan de 6.2-inch Galaxy S8+ voorspelt de analist dat Apple de prijs net iets lager inzet. De Galaxy S8 lijkt qua design ook erg op de geruchten van de OLED-iPhone die Apple in september uit zou brengen. Ook Samsungs paradepaardje heeft een scherm dat de volledige voorkant vult, gezichtsherkenning en draadloos opladen. Drie speerpunten die Apple dit najaar ook zou willen introduceren met de iPhone 8.

Naast de iPhone 8 zouden de iPhone 7S en iPhone 7S Plus respectievelijk een vanafprijs van 549 en 749 dollar krijgen. Apple is genoodzaakt de iPhone 8 duurder in de markt te zetten, omdat het OLED-toestel zo’n 80 dollar duurder zou zijn dan een iPhone 7 Plus om te produceren.

Lees ook: onze iPhone 7 vs Galaxy S8 vergelijking

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's