‘Softwareproblemen iPhone 8 zorgen voor paniek bij Apple’

Lars Paijmans
12 juli 2017, 9:12
2 min leestijd

September komt steeds dichterbij, maar de nieuwe iPhone is nog lang niet klaar. Een verzameling van softwareproblemen zou de druk opvoeren in Cupertino.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 softwareproblemen nemen toe

Een nieuw rapport van Fast Company schetst een opmerkelijk beeld van Apple. Hoewel het bedrijf naar buiten toe graag gecalculeerd en professioneel overkomt, zou het er achter gesloten deuren heel anders aan toegaan. Bronnen bij Apple zeggen dat er ‘paniek heerst’ omdat bepaalde softwareproblemen van de iPhone 8 erg groot zijn geworden.

“Als deze problemen niet worden opgelost, verschijnt de iPhone 8 zonder een aantal van zijn belangrijkste functies”, aldus de bron. Daarom zou het personeel inmiddels ‘koortsachtig’ zoeken naar een oplossing. Maar de tijd begint te dringen.

iPhone 8 softwareproblemen

Het nieuwe gerucht sluit aan bij het verhaal dat John Gruber dit weekend deelde. Apple zou het accessoire voor draadloos opladen later uitbrengen, waarna de functie pas met een update naar iOS 11.1 wordt geactiveerd. De twee geruchten wijzen specifiek naar softwareproblemen, en geen tekort of fouten in de hardware van het toestel.

Naast draadloos opladen zou Apple ook worstelen met de 3D-sensor die in de frontcamera verwerkt wordt. Deze zou in drie dimensies kunnen zien om gezichten te scannen; een nieuwe veiligheidsmaatregel die mogelijk Touch ID vervangt. Ook hier is de software de boosdoener. “Als het bedrijf de sensor niet werkend krijgt, zal hij later met een update alsnog geactiveerd kunnen worden”, aldus de bron.

Op tijd klaar voor september?

Terwijl de druk toeneemt werkt het bedrijf uit Cupertino ook nog steeds aan een manier om Touch ID in het scherm verwerkt te krijgen. “Naar alle waarschijnlijkheid zit de scanner onder het scherm verwerkt”, al stelt de bron wel dat Apple nog maximaal een paar weken heeft om deze beslissing te maken.

Deze opeenstapeling van problemen is wederom een aanwijzing dat de iPhone 8 misschien wel in september verschijnt, maar lang niet op tijd klaar is om die maand goed op voorraad te zijn. Apple zou de oled-iPhone in oktober lanceren, maar houd dus rekening met een zeer beperkte oplage.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen