‘iPhone 8 krijgt Smart Connector voor AR en opladen’

Rutger Otto
8 april 2017, 13:40
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt Smart Connector voor AR en opladen’

Een nieuw gerucht: mogelijk komt er een iPhone 8 Smart Connector om het toestel op te laden en te gebruiken voor AR- en VR-toepassingen.

iPhone 8 Smart Connector

Dat schrijft althans de Israëlische website The Verifier. In het bericht staat dat de iPhone 8 ook draadloos opladen zal ondersteunen. De Smart Connector bestaat uit drie magnetische puntjes en debuteerde in de 12,9-inch iPad Pro uit 2015. Het aansluitpunt was bedoeld om accessoires te gebruiken, zoals keyboards. Verder doet de techniek niet erg veel, behalve dat je er ook apparaten mee kunt opladen.

Nog veel onduidelijk

The Verifier is een vrij nieuwe website, dus hoe betrouwbaar dit gerucht is moet blijken, ook omdat de Smart Connector niet een heel sterke magnetische aansluiting is. Welke accessoires Apple daar bijvoorbeeld voor zou uitbrengen om augmented en virtual reality te ondersteunen, is niet bekend. De Lightning-aansluiting lijkt ons daar nog beter voor geschikt.

Het is de eerste keer dat een gerucht over de Smart Connector voor de iPhone 8 naar buiten komt. In april 2016 lekten schematische afbeeldingen uit waarop een iPhone 7 Smart Connector stond, maar dat bleek uiteindelijk niet waar.

iPhone 8 functietoetsen functies

iPhone 8 geruchten

Wel worden andere zaken verwacht van de iPhone 8, die naast geüpdatete versies van de iPhone 7 en 7 Plus moet verschijnen. Zo krijgt het toestel waarschijnlijk als enige een oled-scherm met ingebouwde vingerafdrukscanner. Het scherm moet een groot deel van de voorkant van de iPhone innemen. De telefoon is volgens geruchten voorzien van een glazen behuizing en is mogelijk draadloos op te laden. Naar verwachting wordt de iPhone 8 het toptoestel van dit jaar met het hoogste prijskaartje.

The Verifier kwam begin dit jaar al met geruchten naar buiten over iOS 11. Het nieuwe mobiele besturingssysteem voor Apple-apparaten wordt in juni uit de doeken gedaan. Volgens de Israëlische site presenteert Apple een functie om een FaceTime groepsgesprekken te starten vanuit de Berichten-app. Samen FaceTimen wordt mogelijk tot 5 personen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Categorie: Geruchten
Devices: iPad Pro, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's